na xbox one konzoli

DICE razmišlja o upotrebi Kinecta u Battlefieldu 4

19.09.2013 u 11:05

Bionic
Reading

Švedski razvojni studio objavio je da najozbiljnije razmišlja o integriciji Kinecta u svoje nadolazeće FPS iskustvo

Jedna od povećih kontroverzi vezanih uz Xbox One je i to što se konzola neće moći kupiti bez Kinecta. Po samoj najavi konzole stvari su izgledale još gore – da bi ona uopće funkcionirala, Kinect je morao biti uključen i konstantno u stanju pripravnosti. To je u međuvremenu, na sreću, promijenjeno.

 

Jedna od teorija zašto Microsoft forsira Kinect je i ta da ga developeri napokon počnu iskorištavati što je više moguće. Kada je u pitanju Xbox 360, Kinect jest prodan u nekoliko milijuna primjeraka, no razvojni studiji redom su odustajali od njegova iskorištavanja, jer ga, na kraju krajeva, nije imala cijela populacija. 

 

Jedan od studija koji razmišlja o tome da iskoristi novi Kinect je i DICE. Oni naime razmatraju opciju da Kinect detektira pokrete glave u Battlefieldu 4 kako bi se olakšalo upravljanje pogledom, gledanjem iza ugla i slično. Također, u jednadžbi su zasad i glasovne kontrole.

 

Naravno, ništa još nije sigurno, no budući vlasnici Xbox One konzole sigurno će na ove vijesti pozitivno reagirati s obzirom da će, žaljeli ili ne, imati Kinect na polici ispod TV ekrana.

 

 

Podsjećamo, Xbox One na tržištu će se pojaviti 22. studenog, na isti dan kao i Battlefield 4. Vlasnici PC, PS3 i Xbox 360 platformi u igri će moći uživati već krajem listopada.