KAD ĆEMO GA IZRUČITI?

Dencinger ne želi pogledati u oči Židove

07.03.2014 u 09:16

Bionic
Reading

Hoće li se u slučaju Jakoba Dencingera spominjati izreka 'tresla se brda, rodio se miš?' Pitaju to članovi osječke Židovske općine koji su, podsjetimo, bili zgroženi viješću kako postoji sumnja da u Osijeku živi 89-godišnjak koji je bio čuvar u nacističkim logorima.

Oglasio se i tajnik Dragutin Kohn, koji je izrazio želju pogledati Dencingera u oči i čuti njegovu priču. To je i pokušao, ali bez uspjeha. 'Nisam mu zvonio na vrata, ali sam ga pokušao nazvati nekoliko puta i nitko se nije javio. Da hoće komunicirati, javio bi se na telefon pa nije bilo potrebe da ga pokušavam posjetiti. Žao mi je što je euforija trajala neko vrijeme, a sad se o tome više ništa ne govori. Srećom, imam neke naznake da ću biti obaviješten kad izvidi daju konkretne rezultate', rekao je Kohn za Glas Slavonije.

Inače, sa stranica DORH-a među najnovijim vijestima ne stoji i ona posljednja, o izvidima Županijskog državnog odvjetništva. Podsjetimo, špekulacije kako je Dencinger uhićen demantirala je policija i tada nam je potvrđeno da su izvidi u tijeku. Neslužbeno doznajemo da je ispitano više njegovih susjeda, a što će se dogoditi s nestrpljenjem očekuju i Židovi, okupljeni na nedavnom skupu u Opatiji gdje je bio i Kohn. “Općenito nitko nije imao komentar na sve to. Tema o Dencingeru nije se mogla zaobići, iako nije bila predmet sastanka. Nadamo se da ćemo nešto konkretnije znati uskoro”, poručio je Kohn.