Croatia Bike Week

Defile tisuće motorista: U Puli se održava najveći bikerski festival u regiji

02.09.2023 u 18:59

Bionic
Reading

Tradicionalnim velikim defileom tisuće motorista, bikera iz više od trideset zemalja, koji su protutnjali u subotu poslijepodne ulicama Pule nastavljen je najveći regionalni moto-susret Croatia Bike Week, a koji se do nedjelje održava na pulskoj Valelungi

Organizator ove manifestacije, prepoznate u cijelom svijetu, je pulski moto-klub Twin Horn MC, koji je nakon trogodišnje pauze zbog pandemije, ove godine ponovno okupio nekoliko tisuća posjetitelja i ljubitelja motora.

Duž rute okupilo se mnoštvo domaćih i stranih ljubitelja motora različitih dobi, koji su pozdravljali i fotografirali motocikliste, na atraktivnoj pulskoj ljetnoj manifestaciji.

Osim brojnih registracija iz Hrvatske, u prvom redu pulskih, u povorci se našlo bajkera iz Slovenije, Njemačke, Italije, Slovačke, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Nizozemske i drugih zemalja, koji su izazvali zanimanje atraktivnim izgledom. U povorci su kao i uvijek sudjelovali i automobili oldtimeri.

Da defile bajkera prođe kako treba pobrinuli su se pripadnici policije i liječničke službe koji su pratili i osiguravali povorku.

'Osvježavajuće piće, dobra hrana, još bolja glazba i jurilice na dva kotača – sve je to bila dobitna kombinacija ovogodišnjeg izdanja Croatia Bike Weeka, najvećeg regionalnog moto-susreta', rekao je predsjednik pulskog moto-kluba Twin Horn MC Edi Ljubić.

  • +21
U Puli se održava najveći bikerski festival u regiji Izvor: Pixsell / Autor: Luka Batelic/PIXSELL

Dodao je da se s pripremama na Valelungi krenulo prije nekoliko tjedana i u dvije akcije očistilo se više od 80 kubika raznog smeća na lokaciji gdje se održava ova manifestacija. 

'Odaziv bikera je kao i uvijek iznad očekivanja, stigli su nam među ostalim motoristi iz Irske odnosno skupina motorista sa chopperima, koji zbog specifičnosti tih motora, koji često nemaju amortizere, putuju i po deset dana. Već su početkom tjedna u Pulu stigli bajkeri iz Njemačke, Makedonije, Švicarske, Švedske', naglasio je Ljubić.

Najavio je da posjetitelje očekuje i u subotu navečer iznimno bogat glazbeni program.