NESREĆA U KNINU

Debeljak osumnjičen da je iz nehaja prouzročio smrt radnika

Bionic
Reading

Vlasnik sestrinske tvrtke DIV-a, PTC Krka Knin, Tomislav Debeljak osumnjičen je zajedno s još trojicom radnika za kazneno djelo protiv opće sigurnosti zbog kojega su iz nehaja prouzročili smrt 31-godišnjeg radnika tvrtke Roberta Baškarada, piše Slobodna Dalmacija

Podsjetimo, Robert Baškarad, 31-godišnji radnik PTC Krka smrtno je stradao 17. listopada ove godine u krugu kninske tvornice kada ga je usmrtilo teretno vozilo. Nesreća u Kninu dogodila se prilikom iskrcaja opreme s pristigle kompozicije za novu tvornicu u Kninu.

Iz Policijske uprave Šibensko-kninske su izvijestili da su, nakon obavljenog kriminalističkog istraživanja, za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti u vezi s kaznenim djelom oštećenja zaštitnih naprava na radu osumnjičeni 37-godišnjak, kao odgovorna osoba tvrtke iz Samobora i tvrtke iz Knina, zatim 33-godišnjak iz Knina kao ovlaštenik za provođenje mjera zaštite na radu navedenih tvrtki, 49-godišnjak iz Knina kao poslovođa i 32-godišnjak iz Knina kao vozač te tvrtke, piše Slobodna Dalmacija.

Iz policije dodaju kako su utvrdili da su osumnjičeni, zbog neodržavanja u ispravnom stanju teretnog vozila Iveco Magirus, iz nehaja prouzročili smrt 31-godišnjaka iz Knina.

Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu biti će podnijete kaznene prijave protiv osumnjičenika kao i protiv tvrtke sukladno odredbama zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, izvijestili su iz PU Šibensko-kninske.