REAKCIJA POTPREDSJEDNIKA STRANKE:

'DC nije prešao u HDZ, Vesna Škare Ožbolt to radi na svoju ruku'

06.11.2015 u 21:27

Bionic
Reading

Nakon što je objavljeno da su predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt potpisali Sporazum o pristupanju članova Demokratskog centra Hrvatskoj demokratskoj zajednici, oglasio se i potpredsjednik DC-a Petar Bašić poručivši da u stranci nisu donijeli nikakvu odluku po tom pitanju

Predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt potpisala je, tvrdi Bašić, na svoju ruku sporazum o kojem nijednom nije raspravljalo nijedno tijelo DC-a.

'Predsjedništvo je donijelo prije više od dva mjeseca samo odluku o razgovorima o mogućoj koaliciji s tom strankom, uz raspravu koja je jasno ukazivala da većina ne misli da će od toga biti išta. Nakon toga u Predsjedništvu sam pokrenuo postupak smjene Škare Ožbolt, za koju sam dobio potporu četiri člana Predsjedništva dok su četiri neodlučna (jedan je otišao u stranku 365)', poručuje Bašić.

'Očito svjestan kako ne stoje dobro u anketama pred izbore i nakon višetjednog ponižavanja predsjednice DC-a Tomislav Karamarko dao je suglasnost neka objave kako je DC kolektivno pristupio HDZ-u. Na taj način želi poslati poruku kako se i zadnji sumnjičavci penju na pobjednički brod, odnosno dolaze pod šator pobjednika. Što je dakako obična farsa. Naime niti je takozvano pristupanje DC-a HDZ-u legalno niti je stvarno. Službeno, mi u vodstvu stranke već mjesec dana ne možemo donijeti legalnu odluku jer smo točno po pola podijeljeni na one koji žele sačuvati stranku i na one koji žele pomoći Vesni Škare Ožbolt da 'časno' nestane s hrvatske političke scene', kazao je Bašić.

'Budući da stranka nije zauzela službeni stav o načinu izlaska na izbore, osobno, kao DC-ovac, drugi sam na listi broj 2 u 5. izbornoj jedinici koalicije stranaka koju predvode Milan Bandić i Ljubo Jurčić. Po okončanju izbora vidjet ću što je zaista učinila kolegica Škare Ožbolt, a potom ću, u dogovoru sa sličnomišljenicima u stranci, zauzeti stav i sukladno njemu djelovati', zaključuje Bašić.