pronađeno u bunaru

Cure novi detalji o ubojstvu bebe, oglasilo se Županijsko odvjetništvo

17.08.2023 u 11:34

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu priopćilo je da je 15. kolovoza 2023., u službi dežurstva, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićene 20-godišnje hrvatske državljanke zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva

Postoji osnovana sumnja da je 20-godišnja osumnjičenica od 30. srpnja do 4. kolovoza 2023. na širem području općine Perušić počinila navedeno kazneno djelo na štetu tek rođenog djeteta.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon ispitivanja, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenice zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti djela posebno teške.

Sudac istrage djelomično je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i osumnjičenici odredio istražni zatvor. Državno odvjetništvo izjavilo je žalbu u odnosu na odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

Podsjetimo, portal Slobodna Lika objavio je da je tijelo novorođenčeta nađeno u mjestu Prvan Selo kod Perušića u seoskom bunaru. Bilo je umotano u crnu vreću i bačeno u bunar pun vode. Pronašao ga je stočar 4. kolovoza kada je došao uzeti vode iz bunara da bi napojio stoku. Novorođenče je nađeno u gotovo pustom naselju pa se pretpostavljalo da je tamo dovezeno.

  • +3
U bunaru kod Perušića pronađeno tijelo novorođene bebe Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Mraovic/PIXSELL