privatni zrakoplov

Crnogorski predsjednik Milatović na posjet Hrvatskoj potrošio preko 20 tisuća eura

21.09.2023 u 09:41

Bionic
Reading

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović spiskao je preko 20 tisuća eura na troškove službenog posjeta Hrvatskoj

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) objavila je u četvrtak da su preko 20.000 eura iznosili troškovi puta i smještaja tijekom službenog posjeta predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića Hrvatskoj.

Iz te nevladine organizacije (NVO) na Facebooku su poručili da se to navodi u dokumentaciji koja je dobivena uz pomoć Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

'Najveći dio tog novca potrošen je na najam privatnog aviona na relaciji Podgorica-Zagreb-Pula-Podgorica - 18.700 eura', naveli su iz MANS-a.

Prema pisanju Pobjede, Milatović je u Hrvatsku letio avionom srpske kompanije Air Emeralds, kompanije kćeri Air Pinka srpskog poduzetnika Željka Mitrovića.

Iz kabineta predsjednika Crne Gore objavili su da za tu priliku nije korišten avion vlade Crne Gore jer nije bio operativan zbog redovne godišnje obuke pilota.

Prema podacima iz srpskog registra gospodarskih društava, Air Emeralds osnovala je 13. siječnja 2022. godine kompanija Air Pink, čiji je suvlasnik medijski mogul, alfa i omega 'ružičaste' televizije - Željko Mitrović. U vlasničkoj strukturi Air Pinka Mitrović ima 48 posto vlasništva, Pink media group dva posto, a izvjesni Aleksandar Ilić 50 posto.

  • +23
Jakov Milatović kod Zorana Milanovića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Prije mjesec dana - točnije, u srpnju 2023. godine - vlasnik 100 posto kompanije Air Emeralds postala je Vesna Tabački, donedavno vlasnica tvrtke za konzultantske usluge iz Beograda. No Air Pink ostaje u gospodarskom registru zapisan kao matična kompanija Air Emeraldsa.