na krajnjem istoku

Ćorić u utrci za gradonačelnika Iloka: Neću dopustiti stvaranje novovjekih grofova Eltz

10.03.2021 u 08:41

Bionic
Reading

Pero Ćorić, član Predsjedništva Desno kreće u izbornu utrku za gradonačelnika Iloka

Član Predsjedništva stranke Desno Pero Ćorić najavio je kako će se kandidirati za gradonačelnika Iloka, piše Press032.

Na izbore planira izići, kako je rekao, uz potporu stranke Desno i njihovih partnera, udruga umirovljenika i onih proisteklih iz Domovinskog rata, prikupiti potpise te se kandidirati za gradonačelnika Iloka, a bit će i nositelj liste za Gradsko vijeće Grada Iloka.

Ćorić je najavio kako se politička platforma njegove kandidature temelji na 'Deset političkih teza preporoda hrvatske državnosti' koje su u sklopu političkog projekta Desno predstavili u Vukovaru. Najavio je kako će gradsku upravu Iloka sistematizirati, značajan dio poslati u, kako se navodi, zasluženu mirovinu, a otvoriti odjel za Europske integracije u kojemu će sjediti informatički pismeni mladi ljudi kojima je engleski kao materinji jezik.

'Mene kao budućeg gradonačelnika građani neće puno vidjeti u Iloku kako slušam žalbe tko je kome posjekao dud ili tko je kome ukrao jaje, više će me vidjeti na TV-u kako s punom torbom projekata sačinjenih od strane novoosnovanog mladog tima, hodočastim po Zagrebu i Bruxellesu te temeljem njih donosim projekte i novac pomoću kojih ćemo zaustaviti 'bijelu kugu' u Iloku i zaustaviti odlazak mladih i obrazovanih kadrova.', najavio je Ćorić, piše Press032.

Dodao je kako će u Iloku poticati ulaganje u male OPG-ove kojima će osigurati na javnim i transparentnim natječajima kvalitetno državno zemljište na kojima će proizvoditi organsku i zdravu hranu.

'Intenzivno ću raditi na spoju zelene i plave Hrvatske gdje ćemo moći plasirati svoje proizvode. Borit ću se zajedno s njima protiv daljnjeg stvaranja poljoprivrednih mastodonata i neću dopustiti stvaranje novovjekih grofova Eltz. Vratit ću Šarengradsku Adu u ustavno-pravni poredak RH te kroz lovno/ribolovni turistički program otvoriti niz novih radnih mjesta, na njoj i šire kroz Europski projekat „Natura 2000“ uzeti europske novce i potaknuti uzgoj stoke na tradicionalan način', najavio je Ćorić.