VIŠE OD FACEBOOKA

CoD: Black Ops se igra već 600 milijuna sati

30.12.2010 u 13:28

Bionic
Reading

Unatoč brojnim problemima, Black Ops nastavlja rušiti rekorde na svim područjima

Call of Duty: Black Ops izašao je 9. studenoga 2010. i trenutno počeo rušiti prodajne rekorde. U prva 24 sata prodan je u nevjerojatnih sedam milijuna primjeraka, a dosad je Activision na igri zaradio više od milijardu dolara. Nakon najveće promotivne kompanije koja se ikad dogodila u industriji video igara stigla su i razočaranja: verzija za PC bila je hardverski nevjerojatno gladna i izvođenje je bilo problematično čak i na najjačim sustavima. Puna problema bila je i verzija za PlayStation 3, a svakom novom zakrpom problemi kao da se produbljuju i s pravom frustriraju milijune igrača.

 

Na unatoč tome, Black Ops se aktivno igra. Tako su igrači u multiplayeru igre od njena izlaska do 24. prosinca proveli više od nevjerojatnih 600 milijuna sati. Tu brojku zajednički je dostiglo više od 20 milijuna igrača od kojih je svaki prosječno u igri proveo 87 minuta dnevno, svakog dana od izlaska.

 

Za usporedbu, Activision je naveo Facebook na kojemu ljudi prosječno provode 55 minuta dnevno. Naravno, to je bilo dovoljno da omraženi Bobby Kotick Black Ops još jednom nazove najuspješnijim oblikom zabave na planetu.