prijavom na prijavu

Član Uprave Janafa Vladislav Veselica podigao kaznenu prijavu protiv Dragana Kovačevića

22.01.2024 u 13:39

Bionic
Reading

Član Uprave Jadranskog naftovoda Vladislav Veselica podigao je kaznenu prijavu protiv Dragana Kovačevića zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela, doznaje tportal od dobro upućenog izvora

Veselica je prijavu podnio nakon što je Kovačević kazneno prijavio glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek i tužitelja Tomislava Kambera zbog zlouporabe položaja, a njega osobno zbog davanja lažnog iskaza.

Veselica je u kaznenom postupku protiv Dragana Kovačevića dao opsežan i detaljan iskaz kojim je potvrdio sumnje istražitelja o koruptivnom djelovanju nekadašnjeg čelnika JANAF-a Dragana Kovačevića, doznaje tportal.

JANAF je od Kovačevića uhićenja u rujnu 2020. pod novim vodstvom, koje čine predsjednik Uprave Stjepan Adanić i član Uprave Vladislav Veselica. Društvo od tada redovito ostvaruje rekordne rezultate poslovanja. Nova Uprava implementirala je i niz antikorupcijskih mjera kako bi spriječila da se slučaj Kovačević ponovi u budućnosti.

Ovo nije prva kaznena prijava koju Kovačević podiže u sklopu svoje pravne strategije za obranu od teških optužbi koje mu se stavljaju na teret, pa je do sada prijavljivao šeficu Povjerenstva za istraživanje sukoba interesa, predsjednika i člana Uprave JANAF-a, pojedine zaposlenike JANAF-a i tako redom. Niti jedna od tih prijava nije otišla u daljnji postupak.