TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO

Cibalia je bila blizu, no u finale Kupa ipak ušao Osijek

18.04.2012 u 20:34

Bionic
Reading

U uzvratnom susretu polufinala hrvatskog nogometnog Kupa Cibalija je u Vinkovcima na svom stadionu pobijedila Osijek 2:1, međutim, gosti su izborili plasman u finale jer su u prvom susretu u Gradskom vrtu slavili 3:0

Tako blizu finala Kupa bili su nogometaši Cibalije, no ipak toliko daleko. Imali su vinkovčani vodstvo od 2:0 i trebao im je samo još jedan pogodak da anuliraju prednost Osijeka iz prve utakmice, no Tomislav Šorša u 60 minuti utakmice srušio je sve nade igrača Cibalije da će uspjeti nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice kada je Osijek slavio rezultatom 3:0.

U najavi utakmice trener Cibalije Samir Toplak nadao se brzom vodstvu i jednoj 'ludoj utakmici' u kojoj bi njegovi igrači uspjeli nadoknaditi prednost i plasirati se u finale Kupa i tako izboriti nastup u Europi ovoga ljeta. Iako početak utakmice nije nagovještavao takav razvoj događaja na poluvrijeme Cibalija odlazi sa vodstvom od 1:0 poslije gola Vitaića. To je ujedno bila i prva prava prilika na utakmici koju je do tada obilježila igra na sredini terena uz mnogo pogrešaka sa obje strane.

U nastavak utakmice domaći igrači ulaze još agresivnije što im se u 50 minuti i isplatilo kada je poslije udarca iz kuta, i velike gužve u kaznenom prostoru, najbolje se snašao Tomić koji je sa svega par metara smjestio loptu u mrežu.

U tim trenucima momčad Osijeka je bila na koljenima i sa tribina se stjecao dojam da Cibalija svaki trenutak može postignuti i treći gol i tako poravnati rezultatski minus. I onda po momčad Cibalije dolazi kobna 58 minuta koja je i riješila drugoga finalista Kupa . Po lijevoj strani igrači Osijeka odigrali su odličnu akciju u kojoj je Lešković ušao u kazneni prostor i sa poprečne crte zavrnuo loptu u sredinu na koju je natrčao Šorša i smjestio je u sam desni kut gola Matkovića. Poslije toga gola igračima i jedne i druge momčadi bilo je jasno da je drugi finalista kupa riješen. Cibalijini igrači i dalje su napadali pokušavajući ugroziti gol Vargića.

Uveo je Toplak u igru Šmunca i Jonjića ali bez rezultata. U isto vrijeme Mršić je polako zatvarao utakmicu s tim da su se njegovi igrači, svjesni ukupne rezultatske prednosti, opustili i započeli slobodnije igrati čekajući zadnji zvižduk suca da proslave veliki uspjeh.