KBC ZAGREB

Treći slučaj na Rebru: 'Pacijent je u obradi, postoji sumnja na trovanje'

07.11.2023 u 23:57

Bionic
Reading

Nakon što je u riječkoj bolnici ranije hospitalizirana osoba zbog sumnje na kemijsku ozljedu jednjaka zbog konzumacije pića u jednom kafiću u Rijeci, tijekom dana su potvrđena tri nova slučaja trovanja

Slučaj četvrtog pacijenta u Hrvatskoj potvrdio je za Dnevnik.hr Rajko Ostojić, specijalist gastroenterologije i hepatologije te predstojnik Zavoda za gastroenterologiju KBC-a Zagreb.

"Oko 20 sati zaprimili smo pacijenta. Riječ je o muškoj mlađoj osobi koji je u klinički dobrom stanju, obrada je u tijeku i za sada je klinički dobro", rekao je Ostojić, dodajući da postoji sumnja da je riječ o trovanju pićem. No, naglasio je da se čeka detaljna obrada.

Tko je i s kakvim ozljedama primljen u bolnicu, istražila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.

"Kako doznajem, tijekom poslijepodneva zaprimljene su dvije osobe, prije kojih sat vremena mlađa muška osoba. Ona također ima korozivne ozljede jednjaka, također je nastalo zbog ispijanja pića. Osoba koja je zaprimljena ranije, mladić, također je dobio ozljede jednjaka, on je dobro, kaže liječnik. Medicinsko osoblje policiji je prijavilo slučaj. Također, medicinsko osoblje reklo je policiji da je osoba konzumirala bezalkoholno gazirano piće. Policija istražuje sve okolnosti događaja", javila je reporterka Dnevnika Nove TV.

  • +22
Zbog novih slučajeva trovanja Vili Beroš i Krunoslav Capak u KBC Zagreb Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je u utorak navečer da su u zagrebačkom KBC-u primjene dvije osobe, stare 29 i 38 godina, zbog sumnje na slučaj trovanja uslijed konzumacija bezalkoholnih gaziranih pića, od kojih je jedna imala lakša oštećenja te je otpuštena na kućno liječenje

U dva su grada, Zagrebu i Rijeci, potvrđena dva slučaja kemijske ozljede sluznice probavnog trakta, a sumnja se i na treći, potvrdio je Beroš.

Izvor: Pixsell / Autor: SANJIN STRUKIC/PIXSELL

"Najozbiljniji je slučaj u KBC Rijeka, s obzirom da je prvi pacijent koji je došao ovdje u KBC već otpušten na kućno liječenje, naravno treba piti lijekove i mirovati te biti pod određenim nadzorom. A ovaj treći slučaj je tek u fazi evaluacije, on je suspektan na kemijsku ozljedu sluznice probavnog trakta, to treba još dokazati zbog niza drugih okolnosti", izjavio je ministar Beroš ispred zagrebačkog KBC-a gdje je stigao kako bi obišao pacijente.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'