KLOŠTAR IVANIĆ

Četvorica mladića teško opečena u požaru kotlovnice

04.11.2012 u 10:51

Bionic
Reading

U obiteljskoj kući Samira Delića (46) kraj Kloštar Ivanića nestručno pretakanje zapaljive tekućine u blizini upaljene peći uzrokovalo je stravičnu eksploziju koja je odjeknula u kotlovnici u petak oko 19.10 sati. Opekotine 2. i 3. stupnja zadobili su vlasnikov sin Mateo (18) te njegovi prijatelji Adriano P. (19), Leon I. (18) i Hrvoje Š. (20)

'Čula sam da je prizor bio strahovit. Kad je eksplozija odjeknula, mladići su u plamenu istrčali u dvorište i bacali se po kanalu uz cestu u kojem je bilo nešto vode. Pritekla im je u pomoć jedna starija susjeda koja je na njih bacala plahte i neku robu. Pretrpjeli su stravične bolove. Zapomagali su. Navodno je sin od vlasnika kuće najgore prošao. Svaka pohvala za djelatnike Hitne pomoći i policije koji su vrlo brzo došli na mjesto tragedije. Kao i za vatrogasce iz Ivanića i okolnih DVD-ova koji su se borili s vatrom. U kotlovnici je bilo nekoliko kanistara s benzinom i pretpostavlja se da su to mladići pretakali', prokomentirala je za Jutarnji list jedna od susjeda Delićevih još uvijek pod dojmom nesreće koja je zahvatila njihov kraj. 

Iz Klinike za traumatologiju kamo su prevezena opečena četvorica mladića poručuju da se stanje dvojice pacijenata popravilo, dok su ostala dvojica na respiratoru, od kojih jedan ima opekotine na 50 posto tijela, a drugi na čak 80 posto.