'ALO,'ALO?

'Četrdeset milijuna kuna za mobitele je sumaniti trošak'

08.05.2013 u 17:06

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poslao je danas iz Ozlja, gdje već nekoliko mandata HDZ ne obnaša vlast, poruku da će HDZ na lokalnim izborima zadržati vlast ondje gdje je na bio na vlasti, a u tzv. tvrđavama drugih stranaka ozbiljno će promijeniti strukturu vlasti

Uz poruku da je HDZ već razračunao s kriminalom te da netko tko se bavi kriminalom više nema što tražiti u HDZ-u, istaknuo je da u drugim strankama tek slijedi takav proces.

Na novinarsko pitanje zna li da je na listi HDZ-ove koalicije za Županijsku skupštinu Ivan Pađen, protiv kojeg je jučer podignuta kaznena prijava za zloporabu položaja i ovlasti "tešku" oko pet milijuna kuna, Karamarko je odgovorio da ne poznaje toga gospodina, ali stranka zna što će s njim učiniti ako mu se pravomoćno dokaže krivnja.

"Indikativno da se ta kaznena prijava pojavila sada, u izbornoj kampanji, jer je u proteklih nekoliko tjedana objavljena prijava i protiv nekih ljudi HDZ-a u Crikvenici, Novom Vinodolskom, pa i u Karlovcu, jer suparnici čine sve da HDZ dezavuiraju, a ne znaju da je HDZ u onoj fazi vraćanja povjerenja kada im se sve insinuacije vraćaju kao bumerang", istaknuo je Karamarko.

Ivan Vučić, nositelj liste za Županijsku skupštinu na kojoj je osumnjičeni Ivan Pađen, rekao je da je riječ o uspješnom gospodarstveniku, članu HDZ-a od 1990. godine, te o starim dugovima poduzeća koje je Pađen prodao Jozi Kalemu sa svim pravima i obavezama.

"Je li kriv ili nije, neka utvrdi pravosuđe", rekao je Vučić i podsjetio da je Radimir Čačić obnašao vlast sve do pravomoćnosti presude.

Na susretu s novinarima u Karlovcu Karamarko je vladinu odluku da za nabavu modernih telefona potroši 40 milijuna kuna nazvao "sumanutim troškom", kao i trošak od 85 milijuna kuna za izbore za Europski parlament, koji su se mogli održati zajedno s lokalnim izborima, 19. svibnja, rekao je.

Na pitanje o lažnoj diplomi jednog pripadnika virovitičke Mladeži HDZ-a rekao je da pravna država mora raditi svoj posao te je osudio takve pojave.

Po Karamarkovim riječima, HDZ će u cijeloj Hrvatskoj odraditi kampanju za lokalne izbore s manje od pet milijuna kuna jer jednostavno nema više. Dodao je kako na terenu kroz neposredni kontakt s građanima vidi da oni uviđaju da je riječ o HDZ-u koji se budi, koji se izvukao iz provalije parlamentarnog poraza. "Građani su, naime, prepoznali da stranka provodi u djelo parolu 'kriminal iz HDZ-a van, poštenje i iskreno domoljublje natrag u HDZ'", rekao je.

Nakon Ozlja i Karlovca, Karamarko će se poslijepodne sastati s članstvom i koalicijskim partnerima u Dugoj Resi, a nakon toga ide na predizborni skup u Sisak.