POLITIČKA KRIZA U ITALIJI

Četiri člana Berlusconijeve vlade podnijeli ostavke

15.11.2010 u 15:37

Bionic
Reading

Četiri člana vlade Silvija Berlusconija, bliskih suradnika njegova bivšeg saveznika Gianfranca Finija, u ponedjeljak su podnijela ostavke na dosadašnje dužnosti, što je potez koji nije dovoljan da bi se govorilo o potencijalnom padu vlade, no povezan je s izglasavanjem povjerenja u parlamentu

Finijeva stranka, Budućnost i sloboda za Italiju obavijestila je o tomu da će ministar za europsku politiku Andrea Ronchi, zamjenik ministra za ekonomski razvoj zemlje Adolfo Urso te državni tajnici ministarstva poljoprivrede Antonio Buonfiglio i zaštite okoliša Roberto Menia, podnijeti ostavke na dosadašnje dužnosti.

Agencija France presse raspolaže podatkom prema kojemu je još jedan, peti član vlade Giusepe Maria Reina - državni tajnik za infrastrukturu i transport, član manje sicilijanske stranke MPA, Finijeve saveznice, također podnio ostavku.

Ostavke 'Finijevih' ministara dodatno zaoštravaju političku krizu u Italiji, ali će se istodobno pokazati odnos snaga u parlamentu. Berlusconi i njegovi saveznici iz Sjeverne lige raspolažu solidnom većinom u senatu, no glasanje o povjerenju u donjem domu parlamenta, u potpunosti će ovisiti o Finijevim pristalicama.