DRASTIČNE KAZNE

Čekate Novu godinu u Trstu ili Veneciji? Oprez, prodaja pića je zabranjena

29.12.2023 u 18:03

Bionic
Reading

U nama bliskim talijanskim gradovima Veneciji, Trstu i Goriziji tijekom novogodišnje noći bit će ograničena prodaja pića, što je korisna informacija onima koji će poželjeti nazdraviti na nekom od tamošnjih gradskih trgova

U Veneciji će u novogodišnjoj noći biti zabranjena prodaja i posluživanje pića u bocama ili limenkama, u središtu Trsta bit će zabranjena prodaja alkoholnih pića, dok je u Goriziji zabranjena prodaja boca i limenki.

Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro prije nekoliko dana donio je naredbu o zaštiti javne sigurnosti u novogodišnjoj noći kojom se na Staru godinu u trgovinama i barovima zabranjuje prodaja i posluživanje pića u bocama, limenkama ili bocama. i staje. Bit će zabranjena i konzumacija pića na ulicama. Za kršenje reda predviđene su kazne od 25 do 500 eura.

Slične mjere donesene su i u Trstu. Na središnjem Trgu jedinstva Italije tijekom novogodišnje noći bit će zabranjena prodaja alkoholnih pića i pića u bocama. Također, na mjestu dočeka bit će zabranjeni kišobrani, sklopivi stolci i selfie štapovi.

  • +3
Doček Nove godine u Veneciji Izvor: EPA / Autor: ANDREA MEROLA

U Goriziji će tijekom novogodišnje noći u prostoru za proslavu biti zabranjena uporaba staklenih, plastičnih boca i limenki. Od subote do utorka u općini će također biti zabranjena uporaba pirotehničkih proizvoda, prema nalogu gradonačelnika Gorizie Rodolfa Ziberne.

Provođenje zabrane provodit će policija, a prekršiteljima prijeti kazna od 100 do 450 eura, piše Primorski dnevnik.