vremenska prognoza

Čeka nas sunčan i vruć dan, ali i vikend. Temperature idu do 33 °C

08.09.2023 u 07:09

Bionic
Reading

Vrijeme će u petak i dalje biti pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće s najvišim temperaturama uglavnom od 28 do 33 Celzijevih stupnjeva, samo u gorju malo nižima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

Krunoslav Mikec, prognostičar DHMZ-a u prognozi za HRT naveo je kako će vjetar biti slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, a temperatura će porasti do najviših vrijednosti između 27 i 29 °C.

U središnjoj Hrvatskoj ujutro od 11 do 15 °C, a danju između 26 i 29 °C. I pritom sunčano, samo ponegdje s umjerenom naoblakom. Puhat će mjestimice umjeren sjeveroistočnjak. Sjeveroistočnjaka će biti i u gorskim predjelima, a na sjevernom Jadranu bure, podno Velebita na udare ponegdje jake, moguće i olujne u prvom dijelu dana.

  • +5
Plaža Vaja Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Popodne pak mjestimice sjeverozapadnjak. Bit će sunčano, čak i vedro, ujutro samo rijetko u kotlinama gorske Hrvatske uz moguću kratkotrajnu maglu. Najviša temperatura zraka između 23 i 27 °C u gorju te od 27 do 31 °C na obali i otocima.

Najviše dnevne vrijednosti, većinom oko 30 °C, bit će na pretežno sunčanom srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije. I pritom ujutro i ponovno navečer bura, a sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. I na krajnjem jugu Hrvatske prevladavat će sunčano, uz najvišu temperaturu zraka oko 30 °C, ponegdje moguće i do 33 °C. Ujutro i navečer puhat će bura, a danju jugozapadni i sjeverozapadni vjetar."

"I sljedećih dana na kopnu obilje sunčanog vremena, uz malo višu temperaturu nego u četvrtak i petak. Još će u subotu ponegdje puhati umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar. Od nedjelje pak u jutarnjim satima malo veća vjerojatnost za mjestimičnu maglu. Na Jadranu početkom tjedna ponegdje mala i umjerena naoblaka. Još će mjestimice u subotu biti bure, zatim slabiji vjetar. Temperatura kao u četvrtak, čak i malo viša.", prognozirao je Mikec.