NIJE BAŠ NEKI UGOSTITELJ

Carstvo nestaje: Kerum ostao i bez dvaju kafića na Zapadnoj obali

05.09.2013 u 12:33

Bionic
Reading

Rasprodaja imovine bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma traje i dalje: kako tportal doznaje, u srijedu poslijepodne Kerum je ostao i bez dva kafića na tek uređenoj Zapadnoj obali, ispred njegova hotela Marjan. Preuzeo ih je splitski ugostitelj Goran Kačunić

Bivši gradonačelnik kafiće je dodijelio sam sebi na desetgodišnju koncesiju još u veljači ove godine, nakon javnog natječaja koji je bio zanimljiv jer je jamčevina za sudjelovanje na njemu iznosila neuobičajeno visokih od 200 do 250 tisuća kuna. Dva lokala tada su pripala tvrtkama Duresco i Cardiatis - koje je osnovala tvrtka Torzo u vlasništvu Kerumove supruge Fani Horvat, da bi kasnije Kerum nad njom preuzeo vlasništvo - dok je treći uzeo Kačunić. On sada postaje 'monopolist' na blještavoj novoj Zapadnoj obali.

Ugostiteljski biznis Kerumu od početka nije išao od ruke: lokali su imali slab promet, a mjesečna najamnina iznosila je ogromnih tri do pet tisuća eura, ovisno o veličini štekata. Prije dva tjedna inspektori Porezne uprave zbog viška u blagajni zatvorili su jedan od njih, a on nakon petodnevne kazne više nije ni otvorio vrata.

Bivši gradonačelnik je još u veljači izjavio da 'ovi kafići nikako ne mogu biti u plusu', ali da je sam odredio drastično visoku najamninu kako ne bi pala vrijednost ni Zapadne obale ni njegova hotela Marjan.

Goran Kačunić
, čiji treći lokal na ovoj šetnici ipak posluje vrlo dobro, za tportal je potvrdio da je preuzeo tvrtke Duresco i Cardiatis, no nije želio otkriti vrijednost transakcije.

'Preuredit ću i interijer i eksterijer obaju kafića i uskoro ih otvoriti', kazao nam je Kačunić.