MLADI I ZAPOSLENJE

Career Days na Ekonomskom fakultetu u Splitu

02.04.2009 u 10:16

Bionic
Reading

U srijedu, 1. travnja, u 11 sati u Velikom Amfiteatru na Ekonomskom fakultetu u Splitu svečanim otvaranjem počeo je Career days u organizaciji lokalnog odbora AIESEC Split

Poslovni svijet dolazi na Ekonomski fakultet ne samo zbog potrage za željenim profilima zaposlenika, već i zbog edukacije mladih i ambicioznih budućih ekonomista.

Kakve su mogućnosti zapošljavanja za današnje mnogobrojne studente nakon završetka fakulteta, a kakve mogućnosti imaju poduzeća pri zapošljavanju kvalitetnih kadrova? Ovo pitanje bi si trebali postaviti i gospodarstvenici, obrazovne institucije, Vlada, ali ponajviše sami studenti kako bi bili spremni nakon godina donekle bezbrižnog studiranja suočiti se s tržištem rada. Situacija na oba polja nije bajna – je li to zbog toga što gospodarstvo nije dovoljno razvijeno kako bi uposlilo rastući broj novonastalih stručnjaka ili zbog nedostataka potrebnih znanja i vještina tek diplomiranih mladih ljudi većinom bez praktičnog iskustva – razlog većini nije ni bitan, ali činjenica je da se inicijative po tom pitanju moraju pokretati.

Potaknuta ovim problemom, međunarodna studentska organizacija AIESEC Split, uz veliku potporu i suradnju s Ekonomskim fakultetom u Splitu, odlučila je organizirati manifestaciju Career Days.

Career Days održat će se 1. i 2. travnja na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Cilj manifestacije je okupiti izabrane gospodarske subjekte i studente kako bi se iz prve ruke pružile informacije o potrebama koje gospodarstvo ima od potencijalnog budućeg kadra i kako bi se gospodarski subjekti prezentirali u pravom svijetlu te ostvarili izravnu komunikaciju s potencijalnim budućim zaposlenicima.

S obzirom na sve veću relevantnost poduzetničkih vještina kod zaposlenika u tvrtkama, ovogodišnjom manifestacijom Career Days gospodarskom sektoru je omogućena prilika educiranja i pripreme studenata za poslovni svijet prije nego što diplomiraju, što i jednima i drugima služi na obostranu korist.

Na ovogodišnjoj manifestaciji Career days sudjeluje 19 izlagača, sedam predavača i radionica na temu studentskog kredita sa Splitskom bankom.

Posebnost ovog projekta je i činjenica da ga organiziraju studenti za studente, koji na najbolji način mogu procijeniti potrebe studenata i napraviti nešto što će utjecati na pozitivne promjene – a to je i temeljna ideja samog AIESEC-a – organizacije koja već 60 godina razvija potencijale mladih kako bi pridonijeli pozitivnim promjenama u društvu. U ime organizacijskog odbora koji je u posljednja četiri mjeseca uložio veliki trud i rad kako bi organizirao kvalitetnu manifestaciju, poručujemo svim studentima da 1.i 2. travnja posjete Career Days i olakšaju si početak uspješne karijere!

Kontakti:
Gentiana Domgjoni
Predsjednica organizacijskog odbora
Mob: 098/979-0757
e-mail: gentiana.domgjoni@gmail