THE FIRST AVENGER

Captain America: Super Soldier

02.06.2011 u 11:24

Bionic
Reading

Popularni lik osmišljen je još davne 1940, u vrijeme Drugoga svjetskoga rata, kao dio vojne propagande SAD-a. Nakon desetljeća borbi s nacistima na stripovskom papiru, Captain America napokon dolazi i na platforme za igranje

Captain America u vrijeme je spomenutog Drugog svjetskog rata bio najpopularniji superheroj u SAD-u, a do danas je prodano više od 250 milijuna primjeraka stripa u čak 75 zemalja svijeta. Već 1944. Captain America prebačen je i na male ekrane u filmskom serijalu, dok bi se najnoviji film s njim u glavnoj ulozi trebao pojaviti ovoga ljeta pod imenom 'Captain America: The First Avenger'. Glavnu ulogu u njemu tumačit će Chris Evans, a isti će stas i glas posuditi Kapetanu i u igri kojom ćemo se pozabaviti danas. 'Captain America: Super Soldier' ime je akcijske avanture iz trećega lica na kojoj radi Next Level Games uz pomoć SEGA-e.

 

 

 

Studio Next Level nema baš impresivan portfolio, a posljednjih nekoliko igara na kojima je radio bile su ekskluzive za Wii. No, naglašavamo, sve se radi pod nadzorom SEGA-e, pa vjerujemo da igra neće patiti zbog eventualnog neiskustva razvojnog tima.

 

Iako igra izlazi usporedno s filmom, autori su dobili odriješene ruke te će imati drugačiju priču od one u filmu. Za scenarij su angažirali Christosa Gagea, čovjeka zaslužnog za scenarij stripa. Ukratko, radnja igre odvijat će se unutar dvorca zlog nacističkog znanstvenika Arnima Zole koji je preuzela Hydra, a zadaća glavnog junaka bit će prekinuti Zoline nastrane eksperimente te će se pri tome sukobljavati s hordama neprijateljskih snaga. Radnja će se odvijati u 24 sata.

 

Ono što pak možemo očekivati od gameplaya je mješavina Batman: Arkham Asyluma i Princea of Persia. Najvažniji aspekt igre bit će, dakako, borba, no bit će tu i akrobacija, 'platformiranja' i rješavanja zagonetki. Većinu borbi Kapetan će odrađivati uz pomoć svog prepoznatljivog štita kojim će moći blokirati udarce, blokirati i vraćati metke te napadati nekoliko neprijatelja odjednom bacajući štit. Iako Kapetan, za razliku od Batmana, ne može letjeti, nadoknađuje to svojom agilnošću, pa će biti udaraca preskakanjem neprijatelja i udaranjem po bubrezima ili korištenja prostora poput zidova da bi se zaobišlo neprijatelje i napalo ih straga.

 

 

 

Tu dolazimo do još jedne sličnosti s Arkham Asylumom, a to je Tactical Vision, što je u biti malo izmijenjena verzija Batmanova Detective moda. U borbi će vam od velike koristi biti i tzv. Cripling strike. Naime, borbom će vam se puniti dodatna energija, a kad se ispuni, igra će vam ponuditi da izvedete jedan od razarajućih udaraca, nakon kojih će protivnici padati k'o pokošeni. Bit će tu i mogućnosti stealth pristupa, korištenja protivnika kao živih štitova i pucanja iz njihova oružja dok ga praktički još uvijek drže.

 

Prema onima koji su uspjeli zaigrati ranu verziju igre, radi se o finoj mješavini akcije i akrobatskog kretanja; s raznolikom akcijom koja u isto vrijeme nije tzv. button smasher, već svaki udarac mora biti promišljen i pravilno vremenski lansiran. Ne očekujte također raskoš borbe i mogućnosti jednog Batmana, no čini se da bi 'Captain America: Super Soldier' mogao biti sasvim solidna igra.

 

Nažalost, i Captain America: Super Soldier će zaobići PC, a pojavit će se na platformama Xbox 360, PS3, Wii, DS i 3DS. Izlazak svih verzija najavljen je za 19. srpnja ove godine.