STRANAČKA SAMOOPLODNJA

Čačić sam osnovao partnera: na adresi Reformista nikla i stranka umirovljenika

19.08.2015 u 15:45

Bionic
Reading

Odnedavno na adresi Pavla Hatza 12 gdje se nalazi sjedište Narodne stranke - Reformista stoluje i Stranka hrvatskih umirovljenika. To što dvije stranke dijele iste prostorije i ne bi možda bilo čudno da ne dijele i nešto više - predsjednica novoosnovane umirovljeničke stranke ujedno je i glavna tajnica Reformista

Riječ je o Alenki Košiši Čičin-Šain. Prema statutu Reformista, član stranke ne može biti član neke druge političke stranke sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, osim u iznimnim slučajevima uz odobrenje Predsjedništva stranke.

Je li Košiša Čičin-Šain zatražila i dobila odobrenje od Predsjedništva stranke pokušali smo doznati od nje, ali i nekoliko članova tog tijela, ali su mobiteli njoj, Radimiru Čačiću i Petru Baranoviću bili isključeni. Javili su nam se tek Natalija Martinčević i Zlatko Koračević koji su bili iznenađeni kada smo im rekli zbog čega ih trebamo. Martinčević je u izjavi za tportal naglasila kako nije bila na nekoliko posljednjih sjednica Predsjedništva i da o toj temi ne zna ništa.

Čačić je, podsjetimo, na jučerašnjoj konferenciji za medije, upriličenoj povodom predstavljanja koalicije sa strankom Ive Josipovića Naprijed Hrvatska, kazao kako 'očekuje u budućnosti neku od umirovljeničkih stranaka unutar njihove koalicije'.

Je li pritom mislio na satelit, osnovan unutar svoje stranke, nije poznato. Prema registru političkih stranaka, Stranka hrvatskih umirovljenika upisana je u njega 22. srpnja ove godine.

Ako je predsjednica SHU u stranci uz blagoslov Reformistacilj SHU može biti samo jedan, a to je zbunjivanje umirovljenika na izbornim mjestima s ciljem preotimanja glasova drugim umirovljeničkim strankama. Ako je, pak, postala predsjednica stranke bez znanja Predsjedništva, onda se može govoriti i o pobuni u redovima Reformista.