ministar pod povećalom

Butković o porukama koje je razmjenjivao s Rimac: Ne sjećam ih se

05.04.2024 u 20:55

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade Oleg Butković poručio je u petak na predizbornom skupu u Domu kulture u Novom Vinodolskom kako je HDZ jamac svekolike stabilnosti, prosperitetnog razvoja i kvalitete života

Novinari su Butkovića pitali za poruke koje je, prema pisanju medija, razmjenjivao s Josipom Rimac, a prema kojima je Rimac lobirala da se u Institut IGH, tvrtku koja posluje s državom, zaposli sin njene prijateljice.

"Ne sjećam se poruka što mi se stavljaju na teret da sam ih razmjenjivao s Josipom Pleslić – ex. Rimac – da sam na njezinu inicijativu pogodovao u zapošljavanju mladog inženjera u jednoj privatnoj tvrtki. Bilo je to prije punih pet godina i tih se poruka ne sjećam. Možda su i fabricirane", izjavio je Butković novinarima.

  • +18
Oleg Butković Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

Dodao je međutim kako su 'i vlasnici te tvrtke rekli su da im je zapravo u tom razdoblju trebalo više stručnog kadra, inženjera, pa se i po tome vidi da tu moja uloga nije ni trebala, niti je trebala biti značajna'.

"Mislim da je motivacija da mi se to upravo sada pripisuje u tome što naši politički suparnici, naši politički protivnici – na čelu s Milanovićem, a što je sve protuustavno – ne stoje osobito i ako tu nešto sada ne naprave, mislim na osmu izbornu jedinicu, gdje su i Rijeka i Istra, da će sigurno izgubiti izbore, premda smo mi ovdje, doduše, uvijek dosad prolazili teško i tvrdo", rekao je Butković.

>>> Interaktivnu kartu izbornih jedinica pogledajte u nastavku. Klikom na svaku jedinicu otvara s prozor s čelnicima lista najvećih stranaka.