IZGUBIO ZA JEDAN GLAS

Burić će se zbog rezultata izbora žaliti Ustavnom sudu

05.06.2013 u 13:33

Bionic
Reading

Kandidat za gradonačelnika Belišća, HDSSB-ovac Dinko Burić žalit će se Ustavnom sudu zbog rezultata lokalnih izbora u tom gradu, potvrdio je novinarima u Saboru. Naime, Burić je izbore izgubio za jedan glas, no smatra da je prilikom prebrojavanja glasova bilo niz nepravilnosti

Burić je potvrdio da će on i njegova stranka iskoristiti sve pravne mogućnosti koje im stoje na raspolaganju jer smatra da su već prvim zahtjevom za prebrojavanjem glasova dokazali da je nepravilnosti bilo.

Od onih minus četiri po odluci Gradskog izbornog povjerenstva ispalo je da smo mi u prednosti za jedan glas, a vrlo zanimljiva situacija se dogodila kad je jučer ujutro zaključak Gradskog izbornog povjerenstva išao prema Županijskom izbornom povjerenstvu. Naime, nije otišao u zakazano vrijeme na mjesto gdje zasjeda izborno povjerenstvo nego na sud u Osijeku. I tri i pol sata su to izvješće analizirali ne samo članovi Županijskog izbornog povjerenstva nego i neovlaštene osobe', kazao je Burić novinarima, dodavši da je to samo jedna od nepravilnosti koje su zamijetili.

Podsjetimo, nakon prvog prebrojavanja glasova na izborima u Belišću pokazalo se da je HDSSB-ovac Burić za četiri glasa izgubio od HDZ-ovog Dinka Huisa.

Nakon toga tražio je prebrojavanje glasova, i kada je Gradsko izborno povjerenstvo Belišća donosilo kutije u ŽIP, rezultat je bio takav da je Burić imao prednost od jednog listića. No novim prebrojavanjem nastao je ponovno obrat i Županijsko izborno povjerenstvo zaključilo je da je Burić ipak izgubio izbore za jedan glas.