olujni vjetar

Bura zatvorila dio Jadranske magistrale

12.01.2024 u 07:25

Bionic
Reading

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila)

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama. Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama (te ostala vozila bez zimske opreme) na cestama u Lici.

Zbog izvanrednog događaja dionica državne ceste (DC2) most Ilok-Bačka Palanka zatvorena je za vozila teža od 3,5 t.

Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća kraća čekanja, osobito na Bregani i Maclju, a zbog izvanrednog događaja granični prijelaz Ilok zatvoren je za vozila teža od 3,5t.