prekid sjednice

Bulj iz Splita zazvao hitne lokalne izbore u županiji

04.04.2023 u 13:28

Bionic
Reading

Županijski vijećnik i gradonačelnik Sinja Miro Bulj ocijenio je u utorak, komentirajući prekid sjednice Županijske skupštine zbog nedostatka kvoruma, kako su u Splitsko-dalmatinskoj županiji žurno potrebni prijevremeni lokalni izbori

Na jučer održanoj Županijskoj skupštini, nakon jednosatne stanke, utvrđeno je da nema kvoruma i sjednica je prekinuta. Kako se na sjednici nije pojavilo troje vijećnika iz vladajuće većine, vijećnik Domovinskog pokreta Marko Žaja, nezavisni vijećnik Ivica Kukavica te jedan od članova HGS-a Željka Keruma Toni Jurišić Sokić, to je bio povod da oporbeni vijećnici napuste sjednicu nakon aktualnog sata.

"Ovo nije Bobanova i Sanaderova županija i ono što su jučer napravili, isključivo trgovanje radnim mjestima i utjecajima, ne može narod patiti zbog te trgovine. Mi moramo hitno izaći na izbore, skinuti s leđa one koji koče razvoj Dalmacije, poglavito Splita i zaleđa. Neka budu barem korektni, pozivam ih, nek se raspišu izbori i oslobode nas svog terora", rekao je Bulj na konferenciji ispred zgrade županije u Splitu.

Ustvrdio je da se sve u županiji radi po stranačkom ključu.

"Oni ne rade u interesu naroda, nego isključivo trguju. Rade po stranačkim iskaznicama i to je vidljivo samo kad pogledamo gospodarenje otpadom, zdravstvo i školstvo. Gori smo od Azerbajdžana i Sirije. Vrijeme je da se dogode promjene kao što se dogodilo u mom Sinju", izjavio je Bulj.

Jučerašnju sjednicu Županijske skupštine u utorak je komentirao i SDP.

Klub vijećnika SDP-a te županije ustvrdio je u pisanom priopćenju kako vlast na županijskoj razini s HDZ-om na čelu nema pravo "cmizdriti da oporba ruši kvorum i koči neke projekte". Dvije godine, ističu, gledaju ponašanje "neka oporba raspravlja, mi ćemo na kraju i tako dizati 24 ruke i izglasati svoje".