ZAVRŠIO U BOLNICI

Bubalo: Bit će sve ok za par dana!

28.12.2016 u 10:14

  • +2

Zgrada ispred koje je pretučen Krešimir Bubalo

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/Tomislav Miletic/PIXSELL

Bionic
Reading

Bivši osječko-baranjski župan i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo napadnut je u srijedu ujutro ispred svog doma u Sesvetama, doznaje se u zagrebačkoj policiji i tvrtki Pevec gdje je Bubalo član uprave

U policiji su, ne otkrivajući identitet, izvijestili da je 'nešto prije 8 sati na području Sesveta napadnut 43-godišnji muškarac kome se liječnička pomoć pruža u bolnici'.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a u policiji prije nego što dobiju liječničke nalaze ne žele govoriti je li riječ o teškim ili lakšim ozljedama.

Tvrtka Pevec u kojoj je Bubalo od prosinca ove godine član uprave priopćila je da je Bubalo 'prilikom odlaska na posao ispred svoje zgrade napadnut od strane više nepoznatih počinitelja'.

'Prilikom napada gospodin Krešimir Bubalo zadobio je ozljede zbog kojih je zbrinut u bolnici. Trenutačno drugih informacija nemamo, pa vas molimo za razumijevanje. Kad nam bude poznato više pojedinosti, izvijestit ćemo vas o novim činjenicama', priopćio je Pevec.

Neslužbeno se doznaje da su Bubala sačekala i napala dvojica muškaraca koji su na glavi imali kape šilterice

Članom Uprave Peveca Bubalo je imenovan sredinom prosinca. Karijeru je započeo u bankarskom sektoru, i to u Gradskoj banci u Osijeku. Zatim postaje interni revizor Hypo Alpe Adria Bank u Zagrebu iz koje prelazi u Slavonsku banku kao voditelj podružnice u Vukovaru.

Nakon bankarskog biznisa Bubalo se bacio u politiku. Od 2004. do 2009., kao član HDSSB-a bio je osječko-baranjski župan, a nakon toga je do 2013. bio gradonačelnik Osijeka.

U Pevec je došao s pozicije saborskog zastupnika.

Krešimir Bubalo kratko je tportalu odgovorio iz bolnice kako će 'biti sve ok za par dana'.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić izjavio je u četvrtak u Osijeku kako njegov prethodnik na toj dužnosti 'sigurno nije kriv za ono što mu se dogodilo'.

Na konferenciji za novinare u osječkoj Zračnoj luci Vrkić je, odgovarajući na pitanje novinara da komentira jutrošnji napad na Bubala, izrazio žaljenje zbog tog događaja te je rekao kako je telefonski razgovarao s Bubalom nakon što je primljen u bolnicu i zaželio mu brz oporavak i povratak obitelji

'Osobno mislim kako on sigurno nije kriv za ono što mu se dogodilo jer se izgleda radi o klasičnoj 'sačekuši'. Kaže da je bilo borbe, ali da je sve skupa dobro prošlo', rekao je Vrkić.