potpredsjednik sdp-a

Branko Kolarić novi je ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar

29.03.2022 u 13:51

Bionic
Reading

Dosadašnji šef Službe za javnozdravstvenu gerontologiju, prof.dr. Branko Kolarić novi je ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar

Kako javlja Jutarnji.hr, prof.dr. Branko Kolarić novi je ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar. Uz Kolarića kandidatkinje su bile farmakologinja Sonja Ermakora, dosadašnja v.d. ravnatelja Sandra Šikić i epidemiologinja HV-a Davorka Perić.

"Sretan sam, to je velika čast i odgovornost jer je NZJZ "Dr.Andrija Štampar" nositelj brojnih aktivnosti kojima se može značajno unaprijediti zdravlje građana Zagreba. Pred nama je puno posla, uz izazove pandemije i izbjegličke krize trebamo osigurati i učinkovitije sprečavanje kroničnih masovnih bolesti i raditi na podizanju svih komponenti zdravlja građana od fizičkog do mentalnog i socijalnog", rekao je prof.dr. Kolarić neposredno nakon izbora.

Valja podsjetiti da je Kolarić i član Vladinog stručnog savjeta za koronu, a redoviti je profesor epidemiologije na Medicinskom Fakultetu u Rijeci. Kolarić je i potpredsjednik zagrebačkog SDP-a.