PETAR JANJIĆ - TROMBLON NAJAVIO

Branitelji će s tisuću šatora 'kampirati' pred Ministarstvom

29.03.2011 u 11:36

Bionic
Reading

Udruga ratnika Hrvatskog obrambenog rata (URHOR) iz Vukovara pozvala je obespravljene hrvatske branitelje na novi prosvjed u Zagrebu koji bi trebao biti organiziran na specifičan način – boravkom u šatorima ispred Ministarstva hrvatskih branitelja

Udruga ratnika ne podupire prosvjede za Gotovinu

'Na eventualnim prosvjedima koji bi trebali biti organizirani nakon izricanja presude Anti Gotovini i drugim hrvatskim generalima nećemo sudjelovati', ustvrdio je Petar Janjić, predsjednik Udruge ratnika. Rekao je da su najave takvih prosvjeda 'iznimno opasan projekt' te potvrdio da je i bratu generala Gotovine rekao da neće na prosvjede jer bi to samo moglo škoditi optuženom hrvatskom generalu.

Ideju za tzv. relaksiranje i besplatno kampiranje na Trgu hrvatskih velikana predstavio je Petar Janjić – Tromblon, predsjednik udruge, pozivajući na prosvjed 'sve branitelje koji nisu riješili svoj status po osnovi mirovine, invalidnine, stambenih problema, bolesne djece te razvojačene branitelje koji nemaju zaposlenja, ali i sve one koji su na bilo koji način pred rubom životnih i egzistencijalnih granica, zbog čega su dovedeni pred suicid'.

'Šatore ćemo pred Ministarstvom hrvatskih branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti početi podizati u ponedjeljak, 4. travnja. Želimo ukazati na to da nam je život zbog ove i ovakve vlasti sretan, bezbrižan i lagodan, pa se možemo isto tako bezbrižno i lagodno opuštati', ironičan je bio Janjić na medijskoj konferenciji na obali Vuke.

Na prosvjedno kampiranje pozvao je i pripadnike svih drugih braniteljskih udruga, najavljujući da već sada ima potvrdu za najmanje 1.100 podignutih šatora uz koje će stajati stjegovi udruga i borbenih postrojbi, gradova i županija te hrvatske zastave.

Svi 'kamperi' imat će i mogućnost besplatnog kupanja u fontani ispred Hrvatske narodne banke te na prehranu u elitnom hotelu koji se zove Hrvatski sabor za 15 kuna po obroku', nastavio je u ironičnom tonu Petar Janjić, potvrđujući da se za dozvolu organiziranja takvog oblika prosvjeda već obratio MUP-u.


Udruga ratnika prosvjede kasnije namjerava organizirati i na Markovom trgu, pred HDZ-om i pred drugim institucijama koje smatraju odgovornima za teško stanje u kojem se, kako kaže Petar Janjić, tuđom zaslugom nalaze hrvatski branitelji. Najavio je i političke ambicije, odnosno izlazak na parlamentarne izbore s nezavisnom listom hrvatskih ratnika te osnivanje novog braniteljskog fonda i otvaranje TV-postaje za branitelje.

'Razlozi su naših prosvjeda, ali i angažiranja na izborima, želja da Ministarstvu branitelja pokažemo kako (ne) rješavaju probleme hrvatskih branitelja. To će nakon otvaranja kampa i biti razvidno. Zapravo, nije ništa riješeno. Oni koji su nam trebali pomoći pokazali su neodgovornost, nerad i namjerne diverzije u rješavanju svih problema hrvatskih branitelja', zaključio je Janjić.