krijumčarski lanac

[VIDEO/FOTO] Božinović o velikoj akciji uhićenja narkomafije: Ovakvi se rezultati ne događaju slučajno ni preko noći

14.04.2022 u 14:20

Bionic
Reading

'Vidjet ćete ovih dana da ovo nije jedina akcija', komentirao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović akciju uhićenja narkomafije, ne želeći otkriti konkretne detalje velike akcije. Dodao je da mu i nisu poznati svi detalji

U koordiniranoj akciji policije i USKOK-a stotinjak policajaca uhitilo je deset osoba. Uhićenja su vezana uz razbijanje krijumčarskog lanca iz Latinske Amerike, a uhićene se sumnjiči i za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te teško ubojstvo.

'Ova akcija plod je strpljivog rada policije, a ovakvi se rezultati ne događaju slučajno ni preko noći', komentirao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, javlja Nova TV.

Dodao je da činjenica da Hrvatska koordinira međunarodne akcije pokazuje da se dobro pozicionirala i da radi s rezultatima.

Božinović je rekao da je 'ova akcija jedna od najvećih kad govorimo o akterima organiziranog kriminala'. Čestitao je i glavnom ravnatelju policije. Pohvalio se time da u zadnjih godinu dana bilježimo pad najtežih kaznenih djela, primjerice ubojstava za 16 posto. Dodao je da bilježimo rast kaznenih djela koja nitko ne prijavljuje, ali su posljedica strpljivog rada policije.

  • +3
Davor Božinović Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Tako imamo porast korupcije za gotovo 70 posto i porast krijumčara ljudi za 37 posto', rekao je ministar.

Izbjegao je konkretan odgovor na pitanje je li ova akcija provedena u suradnji s Amerikancima. Samo je naglasio da Hrvatska surađuje sa svim partnerima.

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor

Na pitanje ima li akcija veze s uhićenjima u Srbiji, Božinović je opet samo rekao da Hrvatska surađuje i sa srpskom policijom.

'Ne mogu reći da ne postoji mogućnost suradnje i u ovom slučaju', naglasio je.