POTREBA ZA PROMJENAMA

Boris Jokić: Želim opet voditi kurikularnu reformu

18.04.2017 u 15:21

Bionic
Reading

Boris Jokić, bivši voditelj Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme, koji je razriješen prije nešto manje od godine dana, odlučio je da će se javiti na raspisani javni natječaj

Potvrdio je to za tportal sam Jokić.

'Prijavit ću se na natječaj voditelja ekspertne radne skupine iz jednostavnog razloga - zato što smatram da je rad svih nas više od 500 vrijedan rad za bolje obrazovanje djece, za roditelje i nastavnike. Reforma obrazovanja jedna je od najvažnijih stvari za državu', kazao je Jokić.

Iako je njega i njegov tim Predrag Šustar, tadašnji ministar znanosti i obrazovanja, formalno razriješio dužnosti, do toga je došlo nakon što su oni podnijeli ostavke pa se sasvim logičnim nametnulo pitanje zašto, ako je tada odlučio otići, sada želi nazad.   

'Tada nisu postojali osnovni uvjeti za provođenje reforme od zakonske pretpostavke, preko jasne političke odluke hoće li se ići i u konačnici s kolikim sredstvima. Nadam se da će sada biti jasnije i transparentnije', nada se Jokić.

Upitan smatra li da su političke okolnosti sada povoljnije za rad na reformi nego prije godinu dana, Jokić nije želio odgovoriti, naveo je tek da je jedino važan vrijedan rad ljudi koji treba štititi.

'Želja da se konstruktivno nastavi jedino je važna', zaključio je Jokić.