ŠAL KRAJ TIJELA

Boris Berezovski se objesio, otkrila obdukcija

26.03.2013 u 09:43

Bionic
Reading

Prema rezultatima obdukcije, ruski tajkun Boris Berezovski vjerojatno se objesio, a na njegovom tijelu nisu nađeni tragovi nasilja, priopćila je britanska policija

Policija je priopćila i da slijede toksikološka i histološka ispitivanja, a rezultati tih testova mogu se očekivati za nekoliko tjedana, javlja Reuters.

I dalje, međutim, postoje brojne spekulacije o tome kako je stradao ruski tajkun, poznati protivnik vladavine Vladimira Putina.

'Boris (Berezovski) je zadavljen. Ili je to sam učinio ili mu je netko pomogao. Ipak, ne vjerujem u samoubojstvo. To nije bila obična smrt', kaže za londonski Guardian Nikolaj Gluškov, nekadašnji zamjenik direktora ruske aviokompanije Aeroflot koji je svojevremeno i sam morao pobjeći iz Rusije, nakon čega se skrasio u Britaniji.

Tijelo ruskog tajkuna pronađeno je u subotu u kupaonici njegove kuće u zapadnom dijelu Londona. Mediji su od samog početka sumnjali da je izvršio samoubojstvo, ali se u javnosti pojavila i informacija da je imao srčanih problema i da se nedavno vratio s liječenja u Izraelu.

Britanska policija tvrdi da zasad nema nikakvih dokaza o fizičkom nasilju nad Berezovskim ili o prisutnosti neke druge osobe na mjestu događaja. U to se mogla uvjeriti i oligarhova bivša supruga Galina Bešarova stigavši s liječničkim timom među prvima u dom u kojem se odigrala drama. Ipak, zapazila je šal pokraj tijela preminulog, a to saznanje otvorilo je priču o mogućem ubojstvu. Upravo je Bešarova prilikom razvoda od Berezovskog uspjela izvući od 260 do 360 milijuna dolara.