BANDIĆ POPUSTIO POD KRITIKAMA

'Bljeskalice' odlaze iz Mesničke, dolaze podne oznake iz Japana

15.10.2014 u 14:58

Bionic
Reading

Dvjestotinjak bljeskajućih katadioptera, postavljenih u Mesničkoj, do kraja tjedna bit će premješteno na sedam najopasnijih pješačkih prijelaza u gradu kako bi se smanjio rizik za pješake, najavio je gradonačelnik Milan Bandić u emisiji HRT-a 'Zagrebi po Zagrebu'

'Rekao sam na zadnjoj Gradskoj skupštini, dok god bude jambrao jedan stanovnik Mesničke, gradonačelnik neće sjediti skrštenih ruku i tražit će rješenje da popravi projekt. Dvije su stvari neuralgične i treba ih riješiti. Jedno je to žmiganje, treptanje koje smeta oku. Moram priznati da i meni smeta, a najviše smeta ljudima koji gore stanuju, pa i koji voze. Moja isprika onima koje je to zasmetalo, oni su u manjini. Mi ćemo učiniti sve da do konca 11. mjeseca to popeglamo, i tako će biti', rekao je Bandić za HRT.

Najavio je da će 28. listopada ovoga mjeseca iz Japana stići podne oznake za Mesničku koje neće bljeskati, već će stalno svijetliti. Uz to, kako bi se odvojili pločnik i kolnik koji su sada u istoj razini, Bandić nabavlja 'jastučiće', odnosno polumjesece od mesinga, visoke 10 cm, kojima će se obilježiti nogostup.

Time je Bandić popustio pritisku javnosti i stanara koji dijelom nisu prihvatili nov izgled Mesničke. Od projekta se, kako je već ranije pisao tportal, ogradio i njegov idejni začetnik, arhitekt Branko Silađin.