PROSVJED ZA BLAGDANSKIH GUŽVI

Blagajnici u naplatnim kućicama u bijelom štrajku

18.12.2015 u 08:39

Bionic
Reading

Nezavisni cestarski sindikat (NCS) i Radničko vijeće HAC-ONC-a pozvali su radnike na naplatnim postajama da se strogo pridržavaju pravilnika o naplati cestarine. Povod tome optužbe su koje su ovih dana stigle na račun nekih blagajnika koji su optuženi da varaju pri naplati cestarine, a za što sindikat tvrdi da nije točno i da greške koje se spočitavaju blagajnicima nastaju zbog propusta nastalih ubrzanim radom blagajnika za velikih gužvi na autocestama, javlja Večernji list

Tako blagajnici ne bi smjeli vraćati devize korisnicima autocesta ako im oni cestarinu plate u stranoj valuti jer je to pravilnikom zabranjeno, a to su dosad radili. Zbog tog 'bijelog štrajka' već bi ovog vikenda mogle nastati velike gužve na naplatnim kućicama, piše Večernji list.

I sindikat i uprava HAC-ONC-a upozorili su na moguća kraća čekanja ili zastoje zbog većeg priljeva vozila (ali i sporijeg rada blagajnika) te pozvali vozače da cestarinu plaćaju kreditnim karticama ili unaprijed pripremljenim kunskim i deviznim apoenima dostatnim za plaćanje relacije koju koriste.