vatromet taštine

Bivši francuski premijer Valls otkrio zašto napušta Socijalističku stranku

27.06.2017 u 11:01

Bionic
Reading

Bivši francuski premijer Manuel Valls koji je podržao centrista Emmanuela Macrona za predsjednika na uštrb socijalističkog kandidata, objavio je u utorak da napušta Socijalističku stranku

'Jedan dio mojeg političkog života završava se. Napuštam Socijalističku stranku ili Socijalistička stranka napušta mene', izjavio je Valls na radiju RTL .  

Manuel Valls (54), rođen u Barceloni prije nego je postao naturalizirani Francuz, pridružio se Socijalističkoj stranci sa 17 godina.

Poznat po napadima bijesa i beskompromisnom karakteru, bivši premijer socijalističkog predsjednika Francoisa Hollandea od 2014. do 2016., bio je u zavadi već nekoliko mjeseci sa svojom političkom strankom.

Izgubivši u siječnju na socijalističkim predizborima, podržao je centrista Macrona već u prvom krugu predsjedničkih izbora, na uštrb kandidata iz svoje stranke Benoita Hamona.

U Nacionalnoj skupštini Valls namjerava sjediti 'u većini' Emmanuela Macrona, a nije isključio mogućnost da se priključi i Macronovoj stranci Republika u pokretu.