NIŠTA NOVO O TRŠĆANSKOM RAČUNU

Bivša tajnica i riječki Pokret otpora zajedno protiv Linića

02.08.2013 u 16:08

Bionic
Reading

Nalazi li se ime ministra financija Slavka Linića iza famoznog bankovnog računa broj pet, čime bi se dokazalo da je primio mito kako bi pogodovao prodaji Jadranskog pomorskog servisa svom prijatelju Anti Marasu - nismo saznali ni nakon današnje konferencije za medije koju je sazvala neformalna udruga Pokret otpora 'Riječani protiv korupcije'

Nakon što je cijelu priču otkrila Indexu, Mirja Tomas, bivša Marasova tajnica, uz podršku Pokreta otpora stala je i pred ostale medije i kratko iznijela kronologiju događanja.

'2007. sam pokrenula tužbu za mobbing jer sam degradirana. Par dana nakon toga sam dobila izvanredni otkaz. Znači, pokrenuta je tužba za izvanredni otkaz i 2011. sam prijavila institucijama i potkrijepila dokumentacijom što se događala u Jadranskom pomorskom servisu, ali na to nije nitko do dana današnjega reagirao. Očekujem da institucije odrade svoj posao jer je Hrvatska ušla u Europsku uniju i očekujem da to naprave profesionalno', rekla je Tomas.

Ono što zna prijavila je policijskom USKOK-u Primorsko-goranske županije, a političkih konotacija ovaj slučaj, tvrdi - nema. 'Mislim da su oni svi na istoj strani, sve stranke na istoj strani', kaže Tomas.

'Ovdje nikakve političke konotacije nema, to je jako važno. Nitko ovdje nije niti u jednoj stranci, nemamo veze s tim. Ono što je možda važno napomenuti, ako ćemo se pozivati na stranke, ovdje ćete primijetiti da su na ovim računima članovi i HDZ-a i SDP-a, što znači da sumnjamo, a mogli bismo malo i tvrditi da je tako, da se grupa ljudi u određeno vrijeme rasporedila po strankama i da su tako djelovali samo u pljački privatizacije i jednostavno u osiromašivanju hrvatske države', rekla je u ime Pokreta otpora Slavica Šota koja je također poznata medijima jer je vodila bitku, kako kaže, s moćnicima i pravosuđem. Ona ističe kako je ključni problem što su i institucije koje bi trebale štititi građane, osim časnih izuzetaka u njima, prožete korupcijom, ali obećavaju da se neće zaustavljati i da se ničeg ne boje.

Na optužbe da je pogodovao u privatizaciji Jadranskog pomorskog servisa iz Rijeke Linić je jučer odgovorio vlasniku Indexa Matiji Babiću: 'O čovjeku koji ucjenjuje ministra financija s lažima nema potrebe trošiti vrijeme. Prema tome, to je Hrvatska. Čovjek koji vara, ne plaća obveze, probija pravne osobe, sebi dozvoljava da ucjenjuje ministra. To je Hrvatska', rekao je Linić.