11 TISUĆA KUNA DUGA

Bivša stranka Stipe Šuvara - SRP pred stečajem

23.05.2016 u 14:16

Bionic
Reading

Trgovački sud u Bjelovaru objavio je oglas u kojem se pozivaju zastupnici Socijalističke radničke partije Hrvatske (SRP), političke stranke koju je 1997. osnovao Stipe Šuvar, da u roku petnaest dana u skraćenom stečajnom postupku predaju popis imovine obveza te političke stranke sa 11.410 kuna utvrđenog duga do 1.rujna 2015.

U oglasu se pozivaju i vjerovnici SRP-a da u roku 45 dana od objave oglasa predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazovu li se oni i zastupnici stranke u zakonskim rokovima, sud će utvrditi da je SRP nesposoban za plaćanje, te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

SRP je osnovan u listopadu 1997., a u registar političkih stranaka upisan je s rednim brojem 112 u siječnju 1998. Osnivač i predsjednik te stranke do 2004. bio je Stipe Šuvar - sociolog i sveučilišni profesor, bivši republički sekretar za prosvjetu i kulturu, autor 'Bijele knjige' i član Predsjedništva Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske i Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije.

SRP je izvaparlamentarna stranka od svoga osnivanja, a u programu ističe da 'okuplja ljude socijalističke orijentacije, koji se u Hrvatskoj bore za socijalizam, kakav će se u 21. stoljeću rađati iz svjetskih i evropskih društvenih mijena i kretanja, pa utoliko neće zaobići ni Hrvatsku kao malu evropsku zemlju'.