O GAFU S NEZAPOSLENIMA

Bivša glasnogovornica sprda se s bivšim šefom Milanovićem

27.03.2014 u 15:17

Bionic
Reading

Bivša glasnogovornica Vlade Zorana Milanovića Ivana Grljak na društvenoj se mreži sprda najnovijim gafom, odnosno šlamperajem s privremenim ukidanjem aktivnih mjera zapošljavanja mladih

'Daklem: Nismo ukinuli mjeru, samo nismo osigurali lovu u proračunu. Čekamo sredstva iz EU-a koja će ovisiti o genijalnom Grčićevu softveru. Isplatilo se pregovarati s EU-om jerbo imamo fotku Obame ispred cro zastave. Tako da, dragi moji mladi, isprintajte si tu fotku i ako dovoljno dugo gledate u nju, ukazat će vam se svijetla budućnost. Eto, izdržati nisam mogla, a u to ime ponovimo gradivo', napisala je Grljak i pustila pjesmu Partibrejkersa 'Sloboda ili ništa', koja počinje stihovima: 'Neću da stojim u redu i čekam na svoju b(ij)edu…'

Glasnogovornica Vlade i SDP-a Ivana Grljak nedavno je podnijela neopozivu ostavku na dužnost glasnogovornice Vlade. Učinila je to ubrzo nakon Milanovićeve posebne savjetnice za medije Zinke Bardić, s kojom je proteklih nekoliko godina gradila imidž SDP-a i Vlade. Zoran Milanović osvojio je izbore i postao premijer s njima dvjema u pozadini brojnih fotografija.


Kada su početkom ožujka i službeno razriješene dužnosti, o njima je na press konferenciji nakon sjednice Vlade progovorio i premijer Milanović. Kao što je bilo napisano u šturom priopćenju Vlade, i Milanović je kazao da je dosadašnja glasnogovornica otišla zbog osobnih razloga.

'Možete to definirati kako god hoćete - napustila je, više ne surađujemo. Surađivali smo dugo i rekao bih uglavnom dobro, ali ovo je vrlo intenzivan posao u kojem dolazi do zasićenja. Čak je i trajalo jako dugo te nije isključeno da opet surađujemo u nekoj varijanti, na neki način. Ovaj posao troši i emotivan je te naporan za sve nas. S obzirom na sve okolnosti i intenzitet događaja u zadnjih sedam godina, ovo je trajalo jako dugo. To su ljudi (op. a., Ivana Grljak i Zinka Bardić) od kojih sam imao dosta koristi, radili smo maksimalno po zakonu, mada oni nisu bili ni u prilici kršiti zakon. Sve u svemu, kada bih to morao ocijeniti, ocijenio bih prolaznom ocjenom. Uhhhh, to je jako visoka ocjena... Kad Vlada dobije tu ocjenu... Popularnost i ljubav su jedno, a realnost drugo. Bitno je da u ovom poslu dokažete da ste u stanju izdržati sve, a ne da vas vole, to ne znači ništa', prokomentirao je Milanović upitan zašto su iz Vlade otišle Grljak i sada već bivša savjetnica Zinka Bardić.

Ivanu Grljak na mjestu glasnogovornice Vlade zamijenio je novinar Jutarnjeg lista Nikola Jelić.

RTL Autor: RTL