HOLY OBJAŠNJAVA

'Bilo bi nemoralno od mene da ne podržavam Plan 21'

04.04.2014 u 15:20

Bionic
Reading

U pojedinim medijima posljednjih se dana proziva čelnicu ORaH-a Mirelu Holy za to što se u Saboru još uvijek vodi pod strankama vladajuće koalicije. No oni koji bolje poznaju i prate Sabor, ali i samu Mirelu Holy, dobro se sjećaju da je ona i kada je izlazila iz SDP-a kazala da će podržavati sve politike koje su u skladu s Planom 21

Podsjetila je na to u kratkom razgovoru za tportal i sama Mirela Holy. Naime, ona je jasno dana kada je napuštala SDP rekla da će i dalje podržavati politiku Vlade koja bude u skladu s Planom 21.

'Bilo bi nemoralno da ako sam došla na temelju tog programa ne glasam u skladu s tim programom. Osim toga, to je bila volja birača. Meni je sam program, odnosno Plan 21 prihvatljiv', poručila je danas Holy za tportal.

No iako kaže da će podržavati Plan 21, Holy je u Saboru već nekoliko puta pokazala da neće biti bezrezervna podrška Kukuriku koaliciji. Zbog odbijanja njezinih amandmana na prijedlog Zakona o zaštiti prirode, napustila je SDP, a njezina je ruka bila protiv i kada se nedavno glasalo o slanju u drugo čitanje Zakona o šumama.

'I danas sam glasala suprotno Odluci o donošenju prostornog plana područja posebnih obilježja Nacionalnog parka Plitvička jezera jer to nije u skladu s politikom zaštite okoliša, a i u suprotnosti je s nacionalnom strategijom. Neću podržati ono što znam i vidim da je u suprotnosti s Planom 21', kazala je Holy

Osim toga, Holy nedavno nije podržala ni izvještaj o radu DORH-a u 2012., a u javnim izjavama kritizirala je i premijera Zorana Milanovića, i to baš zbog toga što je po pitanju morala pribjegavao dvostrukim kriterijima i što se u potpunosti nije držao Plana 21.

S obzirom na to da njoj i njezinoj stranci ORaH rejting munjevito raste, zasigurno da će se u medijima pojavljivati i negativni tekstovi o Holy. 'Pretpostavljam da se može već i iz samih tekstova vidjeti koje političke preferencije imaju i čije interese zastupaju, no ne želim voditi polemiku', poručila je Holy.