odgovor milanoviću

BiH ministar u Saboru: Kupili smo parfem, sapun, okupali se i došli čisti

26.05.2023 u 13:06

Bionic
Reading

Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH, nalazi se u posjeti Hrvatskoj. U Saboru se sastao s manjinskom zastupnicom Erminom Lekaj Prljaskaj koja predstavlja i pripadnike bošnjačke zajednice u Hrvatskoj. Hurtić nije propustio priliku da uzvrati predjsedniku Zoranu Milanoviću za izjavu o građanskoj BiH - prvo sapun, onda parfem

'Mi smo danas došli u posjet Hrvatskoj, bili smo u Ministarstvu, došli smo i u Sabor, ja se nadam da se predsjednik vaše države Milanović neće naljutiti. Kupili smo parfem, sapun, okupali smo se i došli smo čisti u RH. Naravno, to je njegov stav, naši drugi prijatelji to ne govore', kazao je ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, prenijela su 24sata.

Predsjednik Zoran Milanović je spornu izjavu dao u prosincu 2020. godine kada je kazao da je svima jasno da u BiH postoje problemi o kojima se ne smije šutjeti, a među njima je i taj da su Hrvati koji tamo žive nezadovoljni svojim statusom te da se takvi problemi moraju riješiti jasnim dogovorom, a ne kozmetičkim zahvatima.

'Jesam li ja nacionalist ili šovinist ako to kažem? To je sad problem onih koji se sa mnom ne slažu, što će to meni jako teško reći, mada će mi to reći, već i govore. Neka se ne zanose da će bilo kakve strateške odluke o ičemu biti donošene bez suglasja triju konstitutivnih naroda, i to nije nikakav srednji vijek i bez toga nema građanske države', kazao je Milanović dodajući kako je, po njegovu sudu, građanska država u BiH 'daleki, daleki san i lijepa stvar' no da bi se do toga došlo, kako se izrazio, najprije je potreban 'sapun, a onda parfem'.

Poruka o sapunu i parfemu naišla je na žestoke reakciju u Bosni i Hercegovini, a nije zaboravljena ni dvije i pol godine kasnije.