nema oprosta

Bidenov pas Commander izbačen iz Bijele kuće jer je grizao tajne agente

05.10.2023 u 12:51

Bionic
Reading

Njemački ovčar američkog predsjednika Joea Bidena po imenu Commander morao je napustiti Bijelu kuću nakon što je ugrizao brojne agente Tajne službe i drugo osoblje, priopćila je Bijela kuća u srijedu.

Nedavno su američki mediji objavili da je bio umiješan u najmanje jedanaest incidenata s ugrizima, no pokazalo se da ih je bilo više.

Dvogodišnji njemački ovčar obitelji Biden po imenu Commander, koji se u Bijelu kuću uselio 2021. godine, privremeno je premješten na nepoznatu lokaciju dok oni odluče što će s njim, navodi CNN.

"Sigurnost svih koji rade u Bijeloj kući i onih koji ih svakodnevno štite jako je važna predsjedniku i prvoj dami", rekla je glasnogovornica američke prve dame Jill Biden.

Američki mediji javljaju da je pas predsjednika Bidena bio upleten u više slučajeva agresivnog ponašanja nego što se dosad znalo.

Tajna služba je u rujnu priznala da je ugrizao 11 njezinih agenata, no CNN je nedavno izvijestio da je stvarni broj čak i veći, te da je Commander opetovano ugrizao druge djelatnike Bijele kuće.

Commander je već drugi Bidenov pas koji je zbog agresivnog ponašanja morao biti uklonjen iz kuće aktualnog američkog predsjednika.

Major, njemački ovčar, također je često grizao osoblje Bijele kuće i zaštitare, pa ga je obitelj Biden poslala živjeti s prijateljima u njihov rodni Delaware.

Agresivno ponašanje pasa u Bijeloj kući novinari i stručnjaci više su puta pripisali stresnim uvjetima u službenoj rezidenciji predsjednika SAD-a u Washingtonu.