borba za glasove

Bernardić traži prijevremene izbore: Popis HDZ-ovih laži sve je veći

02.01.2020 u 11:17

Bionic
Reading

'Naš kandidat Zoran Milanović personifikacija je nužnih promjena. Ne nudi iskrivljenu prošlost i ne izvikuje jeftine i prazne domoljubne fraze. Iskren je i govori istinu iako istina nekada najviše boli', kazao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić na konferenciji za medije na kojoj je tri dana prije drugog kruga pokušao motivirati birače da u nedjelju izađu na izbore i glasaju za Milanovića

'U silnom strahu od poraza, popis HDZ-ovih laži sve je veći. Plenković kaže kako privrženost njegove vlade borbi protiv korupcije ne može biti jača. Ne znam što bolje opisuje Plenkovićevu vladu: pola ih je moralo otići zbog sumnje u korupciju. Ta ista vlada održava se na vlasti zahvaljujući političkoj korupciji i kupovanju glasova u Saboru', kazao je Bernardić i nanizao imena ministara koji su otišli iz Vlade.

Smatra da bi bilo najbolje raspisati prijevremene parlamentarne izbore.

'Lažu i o tome da Zoran dijeli Hrvatsku, a HDZ već 30 godina dijeli Hrvatsku na prave i krive Hrvate, na privilegirane, tj. one s članskom iskaznicom i one neprivilegirane', dodao je.

Podsjetio je da aktualna predsjednica nije ispunila predizborno obećanje da će Hrvatska biti među najrazvijenijom državama.

  • +12
Zagreb: Dolazak političara na predizborni skup Zorana Milanovića Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'Hrvatska je na prekretnici i građani odlučuju žele li Hrvatsku jednaku za sve ili samo za HDZ-ovce. Za predsjednika je nužna ozbiljnost te stav, državnička mudrost, a sve to ima Zoran Milanović. S njim kao predsjednikom Hrvatska će napraviti zaokret prema normalnom. Pozivam građane da u nedjelju izađu na izbore kako im drugi ne bi krojili sudbinu', poručio je.

Smatra da je izbor datuma izbora i činjenica da drugi krug pada 5. siječnja, tj. u vikend u kojem velik broj građana odlazi na skijanje, podmetanje HDZ-a.

https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MXFuLDExUHQsMA==