PROGRAM ZA DAN EUROPE

Bernard-Henri Levy nastupa na trgu u Zagrebu

05.05.2014 u 09:47

Bionic
Reading

Ured za informiranje Europskog parlamenta i Predstavništvo Europske komisije bogatim programom od 5. do 9. svibnja obilježavaju Dan Europe. Dan Europe 9. svibnja prvi put se obilježava u Hrvatskoj nakon njena pristupanja Europskoj uniji

Predstavništvo Europske komisije, između ostalog, u srijedu u 11:30 organizira javnu tribinu na temu 'Stogodišnjica Prvog svjetskog rata - EU kao naučena lekcija i budućnost Europe', a navečer u 18 sati tribinu 'Europa pred izborom: prilike i izazovi za mlade' u Kući Europe.

Na tribini ćete od Josipe Majić saznati više o njenoj revolucionarnoj aplikaciji Teddy the Guardian i o tome što znači biti start-upovac u Europi. Svoja iskustva s vama će podijeliti i Toni Milun, poznati hrvatski popularizator znanosti, a sve to pod moderatorskom palicom Ivana Brezaka Brkana s Netokracije.

U četvrtak u 18 sati Ured za informiranje Europskog parlamenta organizira tribinu 'Europa pred izborom' na kojoj će gostovati kultni Bernard-Henri Levy, francuski filozof i aktivist. Tribina se održava u na trgu pred Kućom Europe, a izlaganje ovog svjetski poznatog novinara, ratnog reportera, autora knjiga i intelektualca o aktualnim izazovima pred Europskom unijom moderirat će novinar Hrvoje Krešić

Sva događanja uvod su u centralnu cjelodnevnu proslavu Dana Europe 9. svibnja koja će se odvijati na trgu ispred Kuće Europe u Zagrebu s početkom u 11:00 sati. Uz radionice za djecu, mlade i prolaznike, nastupit će nastup zbora međunarodne škole Eurocampus, zbor Cantores Sancti Marci a bit će i proglašen pobjednik foto natječaja 'Lov na najbolji EU trenutak'.

Na trgu će biti štandovi zemalja Europske unije te hrvatskih institucija. Osim prigodnih promidžbenih materijala vezanih za pitanja europske unije i pojedinih zemalja članica, posjetitelji će na nekim štandovima moći iskušati i tradicionalna jela zemalja članica. Večer će završiti koncertom Nene Belana i Fiumensa s početkom u 21 sat.