POTVRĐENA PRESUDA

Berlusconi ide u zatvor na sedam godina!

21.11.2013 u 15:29

Bionic
Reading

Potvrđena je presuda kojom se bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi osuđuje na sedam godina zatvora. Milanski sud zaključio je da postoje dovoljni dokazi da je sedamdesetsedmogodišnji Berlusconi imao seksualne odnose s maloljetnom plesačicom u noćnom klubu Karimom El Mahroug zvanom Ruby u zamjenu za novac i poklone, javlja Reuters

Sud je Berlusconija osudio na sedmogodišnju kaznu zatvora zbog zloupotrebe položaja i plaćanja za seks s maloljetnicom. U objašnjenju presude sud navodi da je dokazano da je optuženik imao seksualne odnose s El Mahroug u zamjenu za znatnu svotu novca i druge vrijedne stvari poput nakita.

Bivši predsjednik vlade optužen je u okviru skandala Rubygate da je platio za desetak seksualnih usluga mlade Marokanke Karime El Mahroug ili Ruby između veljače i svibnja 2010., dok je bila maloljetna. Zabave organizirane u Berlusconijevim rezidencijama poznate su u medijima kao zabave 'bunga-bunga' i slučaj Ruby nije jedini koji se protiv Berlusconija vodi pred talijanski sudovima zbog plaćanja seksualnih usluga, ali je najatraktivniji jer je ona u inkriminirano vrijeme bila maloljetna.