Počeci

Batman: Arkham Origins

20.08.2013 u 14:46

Bionic
Reading

Uskoro nam stiže nova instalacija Batman: Arkham serijala

Batman: Arkham je serijal igara baziran na DC Comics junaku, Batmanu. Igra koja je započela cijeli serijal, Batman: Arkham Asylum, po izlasku je postigla ogroman uspjeh. Hvaljena je zbog inovativne borbe, impresivne grafike, a nazivana je i najboljom igrom koja je zasnovana na stripovskom junaku. Prva igra fokusira se na Batmana i njegove pokušaje da spriječi Jokera u preuzimanju Arkham Asyluma. Batman sazna da je Jokerov plan u stvari stvoriti kemijsku formulu zasnovanu na Venomu, otrovu koji pokreće Banea, da stvori vojsku mutanata sličnih Baneu te preuzme kontrolu nad Gotham Cityjom.

Igra je također hvaljena zbog svoje posvećenosti detaljima i jednostavnoj borbi koja je dopuštala igračima da se bore efektno bez da moraju naučiti komplicirane kombinacije. Umjesto toga, studio se koncentrirao na fluidnost borbe i brutalne napade. Batman Arkham: Asylum razvio je Rocksteady Studios, a izdao Eidos Interactive i Warner Bros. Entertainment.

 

 

Batman: Arkham City izlazi 2011. godine te je, poput svog prethodnika, kritiku i publiku jednostavno oborio s nogu. Igra je opet hvaljena zbog inzistiranja na detaljima koji su cijeli svijet činili živim i stvarnim. Arkham City nadmašio je sva očekivanja i srušio standarde koje je njegov prethodnik postavio iznimno visoko. Radnja nastavka događa se godinu dana poslije događaja u Arkham Asylumu. Batman se pokuša infiltrirati u zloglasni zatvor, Arkham City, da spriječi kriminalca Huga Strangea te usput saznaje za 'Protocol 10'. Batman saznaje da Joker umire zbog nestabilnih svojstava Titan formule. Joker zarobi Batmana i obavi transfuziju krvi čime zarazi i njega. Joker također otkriva da su Gothamove bolnice zaražene istom krvlju. Očajan u svojim nastojanjima da izliječi sugrađane i sebe, Batman potraži Dr. Freezea, koji je radio na lijeku, ali ga je u međuvremenu oteo Pingvin.

 

 

Batman: Arkham Origins treća je igru u Arkham serijalu. Za razliku od prošlih nastavaka koje je pisao Paul Dini, pisci za Arkham Origins su Corey May i Dooma Wendschuh. Igra će biti prequel originalu, a radnja Originsa smještena je pet godina prije događaja u Arkham Asylumu. Priča prati mladog Batmana koji je tek u svojoj drugoj godini borbe protiv kriminalaca te još nije definiran kao superheroj kao što je prikazan u Arkham Cityju i Arkham Asylumu.On predstavlja misterioznu silu za koju čak ni policija još nije sigurna je li dobra, mitska ili nadnaravna. Batman se borio s kriminalcima i gangsterima od kojih je uvijek bio snažniji i vještiji, no na sam Badnjak Batman se susreće s, do tada, nepoznatom silom. Osam profesionalnih ubojica došlo je po njegovu glavu da ubere 50 milijuna dolara nagrade koju daje zloglasni vladar podzemlja Gothama, Black Mask. Black Mask svoj identitet štiti, pogađate, crnom maskom te mu to omogućuje da se javno pojavljuje kao Roman Sionis, vlasnik Janus Cosmeticsa.

Mehanike igre bit će iste onima iz prethodna dva nastavka. Arkham Origins predstavlja sistem brzog putovanja koji omogućava igračima da pozovu Batwinga koji će ih transportirati brže od bilo kojeg drugog sredstva putovanja. U nekim područjima Batwinga neće biti moguće dozvati zbog neprijateljskih uređaja koji se prvo moraju onesposobiti da bi to bilo moguće. Batwing neće kontrolirati igrači. Također, igrači će kroz igru biti nagrađivani experienceom koji će moći potrošiti na poboljšavanje Batmanovih vještina i opreme.

 

 

Igra će se fokusirati na Batmanove detektivske i stealth vještine. Tako će biti u mogućnosti skenirati mjesta zločina i rekreirati zločine na svojim računalima u Batcaveu.

Arkham Origins je i prva igra u serijalu koja će imati multiplayer komponentu. Igru po prvi puta ne razvija Rocksteady Studios već je tu zadaću preuzeo Warner Bros. Games Montreal koji je ujedno zadužen i za njezino izdavanje. Igra koristi Unreal 3 engine.

Batman: Arkham Origins izlazi za PC, Xbox 360, PS3 i Wii U, a najavljeni datum lansiranja igre je 25. listopad ove godine.