32 godine bitke

Banožić: Vukovarski branitelji nas vode u našim dužnostima

16.09.2023 u 09:31

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić poručio je u subotu kako 32. godišnjica Bitke za Vukovar podsjeća na zajedništvo, hrabrost i odlučnost hrvatskog naroda u stvaranju samostalne i moderne države, a vukovarski branitelji trebaju nam biti motiv za daljnji rad i djelovanje.

Obilježavajući 32. obljetnicu Bitke za Vukovar sa zahvalnošću prisjećamo se svih herojskih djela naših branitelja u obrani Grada heroja. Oni su svojim djelovanjem, svojim životom i nesebičnom žrtvom pokazali kako se bori i kako se prije svega voli Vukovar, kako se brani Domovina, ističe u priopćenju ministar obrane.

Poručuje i kako nam je "svaki vukovarski branitelj motiv i pokazatelj u kojem smjeru moramo nastaviti razvijati Domovinu i zato nitko od nas nema pravo odustati od izgrađivanja bolje i jače, uspješne Hrvatske".

"Oni su svoj slobodan Grad i Domovinu sanjali i u najtežim ratnim danima, hrabro su odlučili svoj život staviti kao zalog za slobodu u kojoj danas živimo. To ne zaboravljamo, to nas vodi na našim dužnostima, u našim svakodnevnim naporima. Hvala im za ponos koji su nam usadili, za vjeru u vlastite snage i mogućnosti! Hvala im za slobodu!", poručio je ministar obrane Mario Banožić.