kuća u vinkovcima

Banožić u jednom danu upisao hipoteku za kredit APN-a, sa suda objasnili kako

19.07.2023 u 11:54

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić u jednom je radnom danu ishodio upis hipoteke za kredit APN-a koji je dobio za gradnju kuće u Vinkovcima

HDZ-ov ministar dobio je APN-ov kredit od 100.000 eura na rok od 15 godina uz subvenciju u iznosu od 26.306 eura i fiksnu kamatu od 2,88 posto, a upis hipoteke riješio je u jednom danu zato što u Vinkovcima od pet službenika štrajka samo jedan te se zahtjevi rješavaju bez odgode, piše 24sata.

Banožić je zahtjev za upis založnog prava podnio u neradnu subotu, 15. srpnja, a on mu je odobren prvog radnog dana, odnosno u ponedjeljak 17. srpnja te mu je hipoteka upisana na njegov stan u Vinkovcima od 80 kvadrata. Stan će morati prodati u roku dvije godine, pa će vjerojatno tada prenijeti hipoteku na kuću koju bi do tada trebao izgraditi.

  • +15
Mario Banožić Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Odmah se postavilo pitanje kako je Banožić mogao riješiti zahtjev u roku jednog radnog dana kad sudski službenici štrajkaju već duže od mjesec dana, no glasnogovornica Općinskog suda u Vinkovcima Ivana Lovrić Vidaček za 24 sata je pojasnila kako na njihovom sudu većina referenata nije u štrajku te da zahtjevi za upisom založnih prava imaju prvenstvo prilikom rješavanja.

'Od pet referenata u zemljišnoknjižnom odjelu u Vinkovcima u štrajku je samo jedan. Svi predmeti se zato redovno rješavaju po redu zaprimanja, a krediti i upis založnog prava su hitni predmeti koji imaju prvenstvo rješavanja', rekla je Lovrić Vidaček.