PRIJAVITE SE U STUDENT SERVIS

Bandićevi studenti čiste grad za 35 kuna po satu

16.01.2013 u 19:57

Bionic
Reading

Kao što je jučer najavio, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poziva tisuću studenata da se jave u Student servis te se uključe u čišćenje grada

'Zainteresirani neka se jave u Studentski servis, Savska cesta 25, gdje će dobiti sve potrebne informacije', kažu u Gradu.

U Studentskom centru pak prijepodne još nisu imali nikakve informacije iz Grada. Uvjeravaju nas kako nije problem dići tisuću studenata jer u svojoj evidenciji imaju 15-16 tisuća studenata. Oglas je objavljen i na internetskim stranicama SC-a, a bit će razglašeno i po studentskim domovima.

Cijena čišćenja snijega po satu je 35 kuna iako je u ranijim oglasima za čišćenje snijega na stranicama SC-a stajala cifra od 20 ili 25 kuna po satu za čišćenje u Samoboru i Stenjevcu.


Na naše pitanje mogu li se građani kao fizičke osobe obratiti Student servisu ako im je potrebno čišćenje, odgovaraju kako može, no da nisu s takvom praksom imali dobra iskustva jer studenti posao obave, a građani to ne plate jer se, ako je fizička osoba u pitanju, pravno to ne može regulirati.

Angažirati studente mogu i predstavnici stanara. U SC-u od Grada sada očekuju plan čišćenja te korisne informacije kao što je lokacija podjele lopata i soli.

Grad će za ovu uslugu, ako studente angažira samo na pet sati, potrošiti 175 tisuća kuna.