DUŠEVNE BOLI

Bandić od Meića traži 100.000 kuna

25.09.2013 u 15:22

Bionic
Reading

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, odlučio je stvar s bivšim skupštinskim zastupnikom SDP-a Juricom Meićem istjerati do kraja, pa od njega za duševne boli potražuje 100.000 kuna, a u tim povodom danas je održano prvo ročište na Općinskom sudu u Zagrebu

Podsjetimo, Bandić je proljetos dobio drugostupanjsku presudu na Županijskom sudu prema kojoj je Meić bio kriv za klevetanje gradonačelnika. Prema presudi, Meić je morao platiti 15 osobnih dnevnih dohodaka i sudske troškove.

S presudom u ruci Bandić je podignuo privatnu tužbu u kojoj za duševne boli traži sto tisuća kuna. Na današnjem ročištu pojavio se samo gradonačelnik jer je Meić bio poslovno spriječen, zbog čega se ispričao sudu.

Na aktualnom satu 20. travnja 2011. godine bivši gradski zastupnik kazao je gradonačelniku: 'Kako vas nije sram? Nisam vas pitao koliko ste krali u zadnjih deset godina. Kako vas kao vjernika nije strah, zakona vas nije strah, kako vas nije strah Svevišnjeg da toliko kradete?'

Bandić je nakon izgovorenog podigao tužbu koja je urodila plodom, a sada se čeka ishod oko 'duševnih boli'. Sljedeće ročište zakazano je za 9. prosinca.