RUKA RUKU MIJE

Bandić Čačiću dao prostor od 162 m2 za 810 kuna mjesečno

29.07.2014 u 10:21

Bionic
Reading

Udruga 'Inicijativa za osnivanje narodne stranke – reformisti' Radimira Čačića dobila je od Grada Zagreba, odnosno od gradonačelnika Milana Bandića prostor od 162 m2 u Hatzovoj ulici za 810 kuna mjesečno, odnosno za pet kuna po kvadratu

Budući da političke stranke koje nisu u Skupštini Zagreba i zagrebačkim Vijećima gradskih četvrti nemaju pravo na gradske prostore, Čačić je osnovao Udrugu za koje kriteriji nisu tako strogi.

U obrazloženju dodjele, Bandić uopće ne spominje stranku. Navodi da Udruga svaki dan broji sve više članova i da im se treba omogućiti rad.

'Udruga je osnovana s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja zajedničkih socijalnih, gospodarskih, nacionalnih i drugih svjetonazorskih stajališta članova Udruge, okupljanja članova radi razmjene ideja, informacija, znanja i definiranja najkvalitetnijih rješenja i dugoročnih strategija razvoja Hrvatske, organiziranja javnih tribina, predavanja, radionica, seminara i drugih sličnih skupova.

Djelatnosti Udruge usmjerene su promicanju općeg interesa građana grada Zagreba tako da se kroz djelovanje Udruge štite ljudska i građanska prava, razvija demokratska kultura i tolerancija te stavlja naglasak na razvoj lokalnih zajednica i cjeloživotnu edukaciju', stoji u obrazloženju.

Jedan od razloga Čačićeva izbacivanja iz HNS-a bili su njegovi sastanci s Bandićem za slobodnih zatvorskih vikenda. Nije tajna da njih dvojica imaju namjeru surađivati na sljedećim izborima. A za to im očito treba i prostor.