Iz filma u igru

Avatar

10.11.2009 u 18:04

Bionic
Reading

Avatar nije samo obična igra. On je jedan neobičan hibrid između filma i igre. Pripremite svoja osjetila za ultimativno 3D iskustvo zbog kojeg bi mogli kupiti i sustav stereoskopskih naočala!

Što je Avatar? Avatar je u prvom redu dugo očekivani SF film poznatog režisera Jamesa Camerona. Ovaj čiča bio je odgovoran za hitove poput Terminatora, Ramba, Aliensa, Bezdana, Titanica itd. Sasvim fini pedigre zbog kojeg filmofili diljem svijeta od Avatara očekuju jedno science fiction – čudo!

 

No vratimo se na igru. Avatar je arkadna akcija iz trećeg lica predivne grafike, a mjesto radnje je planet Pandora . Na početku ćete se naći u ulozi tzv. ljudskog 'Šetača' sa teškim  naoružanjem s kojim ćete se pokušati oduprijeti najezdi Na'vi lovaca. E sad, tko su Na'vi lovci? Ogromna Pandorina stvorenja čovjekolikog izgleda koja vam neće prirediti dobrodošlicu na njihovom planetu jer će vas pokušati uništiti svakom prilikom. S pravom, jer ste kolonizatorski gad! Inače, Vaš lik će se moći unaprijeđivati pa ćete mu tako poboljšavati oklop, oružje i određene skilove kako napredujete kroz igru.

 

Imajući na umu tu činjenicu, možemo zaključiti kako će igra u sebi imati i elemente RPG- a, što je svakako pohvalno. U svemu gore navedenom, igra u sebi krije i jedno iznenađenje. Naime, ukoliko vam tamanjen jadnih starosjedioca ne pruža toliko očekivanu satisfakciju, igru ćete moći zaigrati i kao Avatar. Avatari su pak hibridi između humanoida i Na'visa koji mogu udisati zrak na Pandori. Pomoću kontrole uma upravljati ćete Avatarima, i skupa se sa Na'visima  boriti protiv nasilnih ljudi. U jednom trenutku, u igri ćete imati moralnu dilemu te će se od vas tražiti da odaberete čijoj ćete se strani konačno prikloniti boriti. Pravi, sočni, interaktivni film.

 

Sve u svemu, Avatar nas je već sada poprilično zaintrigirao te se pravom možemo nadati vrlo dobrom naslovu. Pogotov uzevši u obzir poveznicu  - prvo film pa tek onda igra!